Häll på saffran, vitt vin, fiskbuljong, grädde och timjan. 600 g blandad fisk, tex torsk och lax. 10,5 g saffran. 1600 g blandad fisk, tex torsk och lax 500 g färska räkor, med skal 2 klyftor vitlök, hackade 1 litet fänkålsstånd, i skivor 1 liten purjolök, i skivor 1 morot, i tunna slantar 0,5 g saffran 2 msk tomatpuré 3 välmogna tomater, i tärningar 3 dl vitt vin 3 dl vispgrädde 0,8 l fisk- och skaldjursbuljong 1 tsk torkad timjan nymalen svartpeppar och ev salt neutral rapsolja, att steka i 1 näve persilja, hackad
Häll på saffran, vitt vin, fiskbuljong, grädde och timjan. 600 g blandad fisk, tex torsk och lax. 10,5 g saffran. 1600 g blandad fisk, tex torsk och lax 500 g färska räkor, med skal 2 klyftor vitlök, hackade 1 litet fänkålsstånd, i skivor 1 liten purjolök, i skivor 1 morot, i tunna slantar 0,5 g saffran 2 msk tomatpuré 3 välmogna tomater, i tärningar 3 dl vitt vin 3 dl vispgrädde 0,8 l fisk- och skaldjursbuljong 1 tsk torkad timjan nymalen svartpeppar och ev salt neutral rapsolja, att steka i 1 näve persilja, hackad
Tillsätt saffran och tomatpuré. 0,5 g saffran. 300 g fryst lax i bitar. Hetta upp smör i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök, skiva purjolök och selleri fint
Laxen serverades med stekta grönsaker och fetaost. Jag åt stekta grönsaker till (brysselkål, paprika, squash, purjolök, gurka + fetaost) som jag kryddade upp rejält med ytterligare julsmaker såsom ingefära, gurkmeja, lite kanel, chili, salt och peppar
Saffranslaxen får ni inte missa. Har ni inte testat att grava lax själva så gör det. För ännu starkare saffranssmak så kan man faktiskt välja att ta två påsar saffran men det väljer du själv
Jag hade förberett en Laxgryta med saffran. Skär laxen i bitar och lägg i. De lämnade ett vintrigt skåneland tidigt och började med en kopp kaffe, saffransbulle och kolapepparkaka hos oss