Lax igen. Färsk mynta, strimlad. Lax är tacksamt att krydda så välj smaker du gillar. Vi börjar med salladen för den gör du i förväg så att den är klar att servera till laxen
Laxen bakas i ugn på låg temperatur för att hållas nyttig efter att ha täckts med sumacpulver och furikake-sprinkles som innehåller svart & vita sesamfrön, shisoblad (som helt enkelt är bladmynta och har noter av både mynta, svarta vinbärsblad och basilika) och nori (som är en japansk nyttig alg, den som viras runt makirullar bland sushin)
mynta. Häromdagen kom en påse med laxfilébitar fram och då jag ville göra någonting snabblagat plockade jag lite inspiration från en lunchrätt på Restaurang S i Solna (som jag verkligen kan rekommendera) som jag nyligen besökte
Panerade lax i pankoströbröd och stekte i vår nya stekpanna, från Kökskungen, ceramic line. Avsluta med plockade myntablad, rivet citronskal och saften från en citron
Pressa citronen på laxen. Börja med myntayoghurten. Riv zest från citronen och finhacka myntan. Servera laxen med couscous och myntayoghurt 3 dl hönsbuljong. 600 g lax, 4 bitar. 1 dl färska myntablad. Citronlax1 citron, saften 600 g lax, 4 bitar salt och peppar. Myntayoghurt1 citron, skalet 1 dl färska myntablad 2,5 dl matlagningsyoghurt salt
Plocka och hacka myntan grovt. Pestolaxen tror jag skulle komma mer till sin rätt serverad med pressad potatis och lax serverad till matvetesalladen tror jag bara ska kryddas t ex med citronpeppar och sedan stekas antingen i ugn eller i stekpanna