Stekt lax med limesås recept

Stekt lax med krämig limesås

Stekt lax med krämig limesås

Hetta upp smör i en stor stekpanna och stek laxen på bägge sidor, stektiden beror på tjockleken på filén
Wasabistekt lax med morotssallad

Wasabistekt lax med morotssallad

Blanda limeskalet med övriga ingredienser till limesåsen. Krydda laxfiléernamed wasabi och sesamkrydda och salt
Min fräscha kalla limesås

Min fräscha kalla limesås

Såsen är god som den är meddetsamma, men jag kan tipsa om att smakerna sätter sig bättre om den får stå minst ett par timmar i kylen
Galetter från Bretagne

Galetter från Bretagne

Galette medlaxRöktlax passar utmärkt till galetterna som också fylls med fräst spenat, salladslök och dragon
Matsedel vecka 22

Matsedel vecka 22

Tisdag - Stektlaxmedlimesås på grönsaksbädd. Inte bara snygg på tallriken är denna laxen. Lite häng med Maria och hennes pojkar tänkte jag dock att vi skulle hinna med också, så klart
Nobellmiddag hemma i köket

Nobellmiddag hemma i köket

ärtsoppa till förrätt, laxmed fetaost och västerbottenost serverad med ris och limesås till huvudrätt och pepparkakascheesecake till efterrätt

Stekt lax med limesås på grönsaksbädd

Äter man inte efter LCHF så är det jättegott med lite råstekt potatis till. Servera laxen tillsammans med grönsakspytten och den goda limesåsen

Stekt lax med limesås

Hetta upp smör i en stor stekpanna och stek laxen på bägge sidor, stektiden beror på tjockleken på filén

Sashimisallad – sommarmat

stekta krutonger av kavring. På bordet hamnade en avkyld teppanyakicanvas som pyntades medsalmalax, sparris, picklad salladslök, limesås, tosa joyu, kavringskrutonger, strimlad morot och en bull’s blood sallat

Galetter från Bretagne 060510

Galette medlax. Lägg skivar av lax på varma galetter. Vik ihop och servera med en klick limesås, limeklyfta och sallad

Yvonnes tips på GI-mat!

Stekt ris med räkor och grönsaker. Skär en stekt kycklingfilé i bitar. Laxsoppamed sötpotatis och spenat

Sommarmat

Lax som marinerat några timmar i en mix av tamarisoja, himalayasalt, lite olja, wasabi & sesame krydda och malen koriander och sedan stekts hastigt