Oftast är pålägget rått, men vanligt är dock även inlagt, grillat, kokt, ångkokt eller kanske stekt som till exempel tamagoyaki, även kallat dashimaki, som är en typ av omelett, ibland smaksatt med fisk
Rökt lax är alltid bra att ha hemma, håller ett tag och kan användas till mycket. Några minuter innan servering tillsätter du laxstrimlorna, smakar av med peppar, örter och kanske salt (såväl fonden som laxen har egen sälta)
Förslag till om ugnsstekt. 500 g laxfilé skuren i bitar. 1 tsk torkad dragon. Grilla eller stek i ugn (ca 250 grader högt upp) tills genomstekt. 500 g laxfilé. 1 tsk torkad dragon
Servera till friterad, stekt eller grillad fisk. Hacka färsk dragon. Idag kände jag för att göra lax på grillen, och vilken tur de hade lax i butiken för ett kanonpris… så lax blev det
Vispa ner äggulorna och valfri mängd dragon och persilja. 1torkad dragon. 1Servera direkt till ditt favoritkött eller en bit stektlax kryddad med lite dragon, örtsalt och paprikapulver
Grön sparris, kyckling, lax och i princip allt du steker eller grillar. Lägg i en liten kastrull tillsammans med persilja, vitvinsvinäger, vatten och torkad dragon
Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Kall inkokt lax med dillmajonnäs. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Kall inkokt lax med dillmajonnäs. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra