Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxkuberna snabbt runt om på medelhöghög värme så att de får en fin gyllenstekt yta
Efter detta stekt en stund tillsammans kastar du i den strimlade spenaten så den blir mjuk. För hälsosammare recept går det lika bra med fullkornspasta eller bulgur
Vill man lyxa till det lite kan man såklart använda mer färska örter och blanda i någonting gott i bulguren, men här var det husets resurser som gällde förutom mangon
Servera gärna detta med bulgur eller couscous alternativt quinoa om ni vill undvika gluten, och testa att blanda ner grönsaker ni har hemma i detta, exempelvis stekt lök och zucchini, hackad tomat och rödlök, salladslök eller kokta haricots verts
Idag åt jag fullkornsris till istället för bulgur. Den här laxen åt jag till lunch idag. Laxen är stekt i ugnen, och såsen är gjord på 1 dl lätt crème fraiche, 1/2-1 msk röd currypasta, 1/2 msk honung och så tinade mangobitar (för 2 port)