Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om. Kinesisk soja. Servera kalkonen med hasselbackspotatis, kokt eller stekt potatis, sås, brysselkål, sparris, majs, rödkål och katrinplommon
Smält smöret i en kastrull eller skål och blanda i salt, peppar och soja. Du kan även kolla att kalkonen är genomstekt genom att skära ett snitt där lårbenet är fäst vid kroppen och se så att köttet är genomstekt och köttsaften är klar utan rosa/röda inslag
Hacka paprikan, skiva moroten med en potatisskalare och strimla skinkan/kalkonen. Krydda sedan med soja, lime och peppar och låt allt fräsa ihop ett tag
Rör ner mjölk, lite i taget, crème fraiche, kinesisk soja och kycklingbuljongtärning. Kanske repris på denna kalkonrätt med champinjonsås som var med i Linas matkasse för någon vecka sen
Det kan bli geggig och allting kokas och inte stekt. *nudlar kommer bli lite brun om du marinera kalkonen med kinesiskt soja som är mycket svart och salt
En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka. Är du som vi så låter du köttet steka tills det nått 72 grader, då blir det nästan genomstekt, men det är förstås en smakfråga. Fikonsås till stekt ankbröst2 msk hackad gul lök1 liten vitlöksklyfta, fnhackad1 skiva bacon, finstrimlad½-1 tsk vitpepparkorn, krossade1 morot, finhackad2 msk vetemjöl1½ dl madeira1 dl + 2 msk rött vin2 dl vatten1 tärning grönsaksbuljong3+2 strimlade torkade fikon½ tsk timjan3 msk hackade persiljestjälkar½ lagerblad1 msk kinesisk soja1 msk smörFräs lök, vitlök, pepparkross, bacon och morot i smör. Häll i vatten, buljongtärning, 3 strimlade fikon, timjan, persiljestjälkar, lagerblad och soja och låt det koka upp. 1 msk kinesisk soja
Lägg valnötterna, den stekta löken och svampen, grädde, sköljda röda linser, lagerblad, soja, buljong och vatten i en gryta och låt koka ihop på svag värme några minuter
Lägg kalkonen i en bunke allteftersom den steks. Servera kalkongrytan med riset/grynen. Krydda ca 650 g kalkongrytbitar med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Smält 1 msk smör i en gryta och stek kalkonen i två omgångar på hög värme i 3 min/omgång. Lägg tillbaka kalkonen i grytan och tillsätt 2 dl vispgrädde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk sambal oelek. 4 portioner ris/gryn650 g kalkongrytbitar2 msk smör200 g gul lök, 2-3 st200 g majrovor½ zucchini1 grön paprika2 vitlöksklyftor2 dl vispgrädde1 dl mangochutney1 msk kinesisk soja1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelek1 tråg minimajs, 125 g
Lägg kalkonen i en bunke allteftersom den steks. Servera kalkongrytan med riset/grynen. Krydda ca 650 g kalkongrytbitar med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Smält 1 msk smör i en gryta och stek kalkonen i två omgångar på hög värme i 3 min/omgång. Lägg tillbaka kalkonen i grytan och tillsätt 2 dl vispgrädde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk sambal oelek. 650 g kalkongrytbitar. 1 msk kinesisk soja
Så valet föll på kalkon. Mamma gjorde ofta julkalkon på annandan och jag älskar den vita fågeln, den gräddiga såsen, den sötbeska brysselkålen och knackiga hasselbackspotatisar
Jag bytte ut äggnudlarna mot risnudlar men där gör man som man vill, jag var skeptisk till hur lite kalkon det var i till en början men allting räckte gott och väl
Lägg ett lager smet i botten på formarna och lägg de stekta levrarna längs mitten. Rimmat kalkonbröst. Blanda kaffet med soja, rosmarin och Worcestersås