Stekt kalkon smör recept

Helstekt kalkon á la Ingelsta

Helstekt kalkon á la Ingelsta

Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om. ½ dl smält smör. Servera kalkonen med hasselbackspotatis, kokt eller stekt potatis, sås, brysselkål, sparris, majs, rödkål och katrinplommon
Kalkon Chasseur

Kalkon Chasseur

Kalkonbröstet kryddas med vitlök och steks saftigt i ugnen. Kalkonbröst kan bytas ut mot samma. Lägg kalkonbröstet i en smord, ugnssäker form och pensla med matfettet
Helstekt kalkon

Helstekt kalkon

Smält smöret i en kastrull eller skål och blanda i salt, peppar och soja. Du kan även kolla att kalkonen är genomstekt genom att skära ett snitt där lårbenet är fäst vid kroppen och se så att köttet är genomstekt och köttsaften är klar utan rosa/röda inslag
Ugnsstekt kalkon med örtsmör

Ugnsstekt kalkon med örtsmör

Ta ut påsen med inkråm ur kalkonen och spara i kylen till såsen. Lägg en tredjedel av smöret i var och en av de två fickorna

Rimmad Kalkon med Pumpa och Valnötssmör

Till min rimmade ”julskinka” av kalkonbröst, blev det riktigt läckert med smörstekt pumpa och valnötssmör smaksatt med mandarin
Kalkon och Paprika på spett med Färskoströra

Kalkon och Paprika på spett med Färskoströra

En stekt Tomathalva med Vitlökssmör och en näve gröna blad kompletterade det hela. Stek i smör några minuter på varje sida, låt stå och dra en stund på eftervärmen
Vildsvinsytterfilé med gott smör och mos

Vildsvinsytterfilé med gott smör och mos

Vill du så gör en skysås i stekpannan när du stekt färdigt köttet. Sitter ni nu inte på vildsvinsfilé så kan ni naturligtvis byta ut den mot någon annat gott, fläsk, lamm, quorn, kyckling, nöt, kalkon, fisk
Dagens recept: Fylld kalkon

Dagens recept: Fylld kalkon

Du kan frysa både den råa, fyllda kalkonen och den färdigstekta. I vårt recept har vi fyllt den med en fin färs och det gör att den blir jämnare genomstekt
Indisk wok med kalkon eller kyckling

Indisk wok med kalkon eller kyckling

400 g kalkon/kycklingbröst. 3-4 msk smör/kokosolja. 400 g kalkon/kycklingbröst. Snabb utflyktswok med indiska smaker 2 port
Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter - Ingelsta kalkon

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter - Ingelsta kalkon

Ingredienser Kalkonrullader 8 skivor tunnskivad kalkonfilé 8 skivor prosciutto 2 msk salvia, strimlad 2 msk basilika, strimlad 0,5 dl olivolja 1 dl vetemjöl salt svartpeppar smör till stekning Tomatsås 400 g krossade tomater 0,5 dl olivolja 3 st stjälkar blekselleri 1 st gul lök, finhackad 1 st vitlöksklyfta, finhackad 1 dl persilja, hackad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 nypa socker Stekt polenta 1,5 dl polenta 7,4 dl grönsaksbuljong
Tortilla Toast med Kalkon

Tortilla Toast med Kalkon

När toasten är stekta på båda sidorna och osten börjar smälta så lyfter du ut "mackorna" och låter dom vila någon minut