Stekt fisk recept

19 Spara
Steka fisk

Steka fisk

För att lyckas med stekt fisk gäller det att hålla reda på temperaturen. Stektider. Vill du lyckas med panerad sill och strömming ska du använda rågmjöl
3 Spara
Steka fisk i ugn

Steka fisk i ugn

Fisken är klar när köttet lätt lossnar från ryggbenet. Rensa och skölj fisken. Skiva Milda med ostyvel och lägg över fisken
335 Spara
Kall sås till panerad fisk

Kall sås till panerad fisk

Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Plocka isär den tinade fisken i bitar. 3 dl gräddfil. Hetta upp en stekpanna generöst med smör och rapsolja och stek fisken cirka 3-4 minuter på varje sida, på svag- till medelvärme, tills de blivit gyllenbruna. (Fiskens innertemperatur ska vara 56 grader när de är perfekt klara). 3 dl gräddfil
19 Spara
Steka fisk

Steka fisk

För att lyckas med stekt fisk gäller det att hålla reda på temperaturen. Är stekpannan för het blir paneringen bränd innan fiskköttet är genomstekt
38 Spara
Stekt rödspätta

Stekt rödspätta

När matfettet tystnat och blivit mycket svagt brynt – lägg i fisken med den flådda sidan nedåt. Använd en tillräckligt stor stekspade när du vänder fisken – och gör det bara en gång, så håller sig fisken hel och fin
16 Spara
Stekta pilgrimsmusslor

Stekta pilgrimsmusslor

Inspirationen till salladsbädden hämtade vi från förrätten vi åt på Wedholms fisk i våras. Musslorna serverades tillsammans med sallad (här isbergssallad och ruccola), skivad avokado och mango
48 Spara
Torsk i currysås med äpple och dill

Torsk i currysås med äpple och dill

Blanda ned curryn innan du häller på crème fraiche, vatten, buljongtärning och tärnat äpple. 1 äpple. Lägg fiskfiléerna ovanpå, lägg på lock (eller täck med aluminiumfolie) och koka tills fisken är fast och ogenomskinlig, ca 5 min. 1 äpple
Sökförslag och sidor