Stänk över fisksåsen och smaka av med salt och peppar. Fräs löken hastigt i oljan, vänd ner ris, kassler och frysta grönsaker och stek tills allt är genomvarmt
För er som undrar vad teriyaki är så är det ett ord man använder inom japansk matlagning när strimlat kött eller fiskstekt eller grillas i en söt sojamarinad
Man tager vad man haver till denna rätt, men om ni vill passa in i veckomatsedelstanken med en fisk/skaldjursrätt varje vecka kan ni ta räkor till det stektariset denna vecka
Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
Sedan jag lagade denna rätt har ett ris-larm brutit ut. -det här är min nya fisk-favorit. Livsmedelsverket varnar för höga halter av arsenik i ris vilket gör att jag istället rekommenderar något slags gryn till rätten
Grädda fisken så att den är genomstekt men inte blir torr. När alla riskorn är täckta av olja och är glansiga och stekts ett tag häller du på vinet och låter det puttra in
Eftersom jag bor på västkusten så har vi ju tillgång till färsk fisk, men det går lika bra med frusen och riset är ett omgjort VV recept som jag tycker är helt underbart gott, riset går att göra t
Servera direkt med grönkålspurén och fisken som du stekt i smör och olja först helt kort på köttsidan för att sedan vända den så att den steks färdigt på skinnsidan för att behålla sin saftighet