När matfettet tystnat och blivit mycket svagt brynt – lägg i fisken med den flådda sidan nedåt. Använd en tillräckligt stor stekspade när du vänder fisken – och gör det bara en gång, så håller sig fisken hel och fin
Panerad fisk. Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd
Rödspätta tillagad i ugn är riktigt enkelt och snabblagat. Att få en perfekt tillagad fisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
Enligt LCHF man ska undvika spannmålsprodukter och vad gör man om man gillar stek panerad fisk. Ja, man använder malda hasselnötter att panera i vilken fisk som helst
Stek filéerna några minuter på varje sida, på medelvärme, tills de fått fin yta och är genomstekta. Och om någon håller inne med hur man undviker värsta klumpfingarna när man dubbelpanerar fisken så får den personen gärna hojta till, HA
Att fisken ramlar sönder betyder att den är färdigstekt och lite till. Stek rödspättafiléerna ett par minuter på ena sidan och någon minut på andra sidan så de blir genomstekta men utan att ramla sönder helt
Fisk skulle jag kunna äta alla dar i veckan. Till middag idag stekte jag spätta. till och med haft fisktema en hel vecka här på bloggen då jag gick igenom fördelarna med att äta fisk och olika tillagningssätt, som panering, i ugn, i stekpanna och i gryta