Stekt fisk musslor recept

Stekt fisk med skaldjurssås

Stekt fisk med skaldjurssås

Salta och vänd fisken i mjöl, ägg och ströbröd. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida. 600 g fiskfiléer. 100 g musslor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fiskfiléer 1 tsk salt 3 msk vetemjöl 1 uppvispat ägg 1 dl ströbröd Arla® Smör-&rapsolja Sås. 2 vitlöksklyftor 2 msk vetemjöl 1 dl stout, t ex Guinness 2½ dl Kelda® mellangrädde 2 tsk skaldjursfond 2 msk hackad färsk timjan ½ krm cayennepeppar 100 g skalade räkor 100 g musslor

Stekta pilgrimsmusslor

Inspirationen till salladsbädden hämtade vi från förrätten vi åt på Wedholms fisk i våras. Sedan hettade vi upp en stekpanna och stektemusslorna ( högst en minut per sida)
Fisk och skaldjursgryta med aioli

Fisk och skaldjursgryta med aioli

Fisk och Skaldjur ⁄ Övrigt ⁄ ReceptFisk och skaldjursgryta med aioli. Fisk och skaldjursgryta är en klassiker som det finns gott om utrymme för improvisation
Dagens recept: Fisk på grön bädd

Dagens recept: Fisk på grön bädd

Gott att servera till både kokt och stektfisk är klyftor av citron eller lime, som du pressar över fisken när du ska äta den
Våga testa nytt

Våga testa nytt

Så istället för att grilla dem,så stekte jag dem. Jag gjorde dem vegetariska eftersom vi skulle ha fisk och skaldjur till, men det går att ha i lite hackade räkor eller crabsticks om man vill
Havets frukter och en bläckfisk

Havets frukter och en bläckfisk

Bland i tomatsås och musslor, bläckfisk och räkor. Tillsammans med ett nät pinfärska blåmusslor, maffiga räkor med skal och ett långkok tomatsås med mycket vin, kan det inte bli fel
Fiskspett med kall sås

Fiskspett med kall sås

Vi serverade våra spett med stekta grönsaker och halloumiost, pressad citron och en god kall sås som Håkan slängt ihop tidigare på dagen
Typ världens godaste mat!

Typ världens godaste mat!

Någon fisk, frysta lax- och torskfiléer tycker jag fungerar mycket bra. Skala räkor och tina och dela fisken i mindre bitar (salta och peppra fisken)När potatisen nästan är klar börjar du steka grönsakerna med chili, timjan, salt och peppar
Gratäng med blomkål och varmrökt sidfläsk

Gratäng med blomkål och varmrökt sidfläsk

Gratängen blir riktigt mättande, god att äta som den är eller som tillbehör till stektfisk. Här hittar du fler tips på blomkålsgratänger, en med makrill i tomat och smetana och en med musslor och halloumi
Rökt gravad äggula, kammussla, lite spenat och en brödbit

Rökt gravad äggula, kammussla, lite spenat och en brödbit

Under den gröna röran vilar ett smörstekt bröd som bas. Fiska sedan upp gulorna försiktigt. Stora kammmusslor (antal efter personer) Briochebröd - Jag stansar ut runda ringar som är något vidare än musslorna (antal efter musslor) Svart stenbitsrom alt
Vegansk bouillabaisse

Vegansk bouillabaisse

Tofu fick stå för fiskens mjälla konsistens, stekt ostronskivling ersätter musslornas lite tuggigare och segare konsistens och svartkål och blomkål ger en trevlig variation och passar jättebra i den här typen av grytor
Kött när det är som bäst!

Kött när det är som bäst!

Till varmrätt åt vi helstekt kalventrecote med gratinerad tomat, blancherad bellaverde och murkelsås
Ett smakprov från Friuli

Ett smakprov från Friuli

Lägg upp salladen, musslorna och laxen, garnera med lite körvel och selleriblad och ett par citronskivor – bläckfisken kan antingen läggas vid sidan av tillsammans med lite aioli eller på eget fat
9 Oktober Saras fisksoppa med gädda

9 Oktober Saras fisksoppa med gädda

Två gånger har jag blivit bjuden på fisksoppa med saffran, hos familjen Ivarsson och såklart Sara. Jag har egentligen redan gjort Saras fisksoppa en gång sen jag började med det här projektet, men det var innan bloggens tid, och med en annan sorts fisk