Salta och vänd fisken i mjöl, ägg och ströbröd. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida. 600 g fiskfiléer. 100 g musslor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fiskfiléer 1 tsk salt 3 msk vetemjöl 1 uppvispat ägg 1 dl ströbröd Arla® Smör-&rapsolja Sås. 2 vitlöksklyftor 2 msk vetemjöl 1 dl stout, t ex Guinness 2½ dl Kelda® mellangrädde 2 tsk skaldjursfond 2 msk hackad färsk timjan ½ krm cayennepeppar 100 g skalade räkor 100 g musslor
Inspirationen till salladsbädden hämtade vi från förrätten vi åt på Wedholms fisk i våras. Sedan hettade vi upp en stekpanna och stektemusslorna ( högst en minut per sida)
Fisk och Skaldjur ⁄ Övrigt ⁄ ReceptFisk och skaldjursgryta med aioli. Fisk och skaldjursgryta är en klassiker som det finns gott om utrymme för improvisation
Så istället för att grilla dem,så stekte jag dem. Jag gjorde dem vegetariska eftersom vi skulle ha fisk och skaldjur till, men det går att ha i lite hackade räkor eller crabsticks om man vill
Bland i tomatsås och musslor, bläckfisk och räkor. Tillsammans med ett nät pinfärska blåmusslor, maffiga räkor med skal och ett långkok tomatsås med mycket vin, kan det inte bli fel
Någon fisk, frysta lax- och torskfiléer tycker jag fungerar mycket bra. Skala räkor och tina och dela fisken i mindre bitar (salta och peppra fisken)När potatisen nästan är klar börjar du steka grönsakerna med chili, timjan, salt och peppar
Gratängen blir riktigt mättande, god att äta som den är eller som tillbehör till stektfisk. Här hittar du fler tips på blomkålsgratänger, en med makrill i tomat och smetana och en med musslor och halloumi
Under den gröna röran vilar ett smörstekt bröd som bas. Fiska sedan upp gulorna försiktigt. Stora kammmusslor (antal efter personer) Briochebröd - Jag stansar ut runda ringar som är något vidare än musslorna (antal efter musslor) Svart stenbitsrom alt
Tofu fick stå för fiskens mjälla konsistens, stekt ostronskivling ersätter musslornas lite tuggigare och segare konsistens och svartkål och blomkål ger en trevlig variation och passar jättebra i den här typen av grytor
Lägg upp salladen, musslorna och laxen, garnera med lite körvel och selleriblad och ett par citronskivor – bläckfisken kan antingen läggas vid sidan av tillsammans med lite aioli eller på eget fat
Två gånger har jag blivit bjuden på fisksoppa med saffran, hos familjen Ivarsson och såklart Sara. Jag har egentligen redan gjort Saras fisksoppa en gång sen jag började med det här projektet, men det var innan bloggens tid, och med en annan sorts fisk