Späd med mjölken lite i taget under tiden. Om middagsmaten inte räcker till matlådor så händer det ibland att jag, till mångas förskräckelse, fyller dem med något så simpelt som pulvermos och stektafiskpinnar
Är du osäker på om fisken är genomstekt kan du baka dem en stund i ugnen efter att du stekt dem. Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans med citronsaft och mjölk
Värm upp grädde, mjölk och smör i en kastrull till ljummet. Att få en perfekt tillagad fisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
FISKEN. Vispa i mjölet och häll sen på mjölken och vispa tills allt är blandat ordentligt. Blanda ströbröd, salt och citronpeppar i en tallrik/skål med låg kant och vänd fisken i den (båda sidorna)
Lägg i smör och mjölk och låt bli varmt innan du mosar med potatisstöten. Här kommer ett recept på ett (riktigt) potatismos som smakar extra bra till fisk
Värm upp grädde, mjölk och smör i en kastrull till ljummet. Sänk sedan till medelvärme och låt fisken steka klart i pannan, ca 5-7 min. 1 dl Mellanmjölk
Fisk. Värm mjölken. Skär fisken i lämplig storlek om den är stor. Vispa potatisen med mjölken tills den blir luftig, tillsätt baconet, löken och hälften av persiljan och vispa lite till