Stekt fisk med grön ärtpuré recept

Stekt fisk med grön ärtpuré

Stekt fisk med grön ärtpuré

Servera fiskenmed kokt potatis och en sallad till. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen
Stekt fisk med grön ärtpuré

Stekt fisk med grön ärtpuré

Servera fiskenmed kokt potatis och en sallad till. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen
Wallenbergare från havet

Wallenbergare från havet

Vi serverade våra Wallenbergare med brysselkål som vi råstekte tillsammans med haricots verts, solrosfrön, citronskal och citronsaft som pressades över och fick puttra med någon minut
Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

Bruna bönor passar perfekt i sallader, grytor (t ex Chili Con Carne) eller varför inte i den klassiska svenska husmanskosten  bruna bönor medstekt fläsk
Strömming Karlstein

Strömming Karlstein

Till min stekta strömming serverar jag ett stött potatismos, picklad rödlök, skirat smör, kapris, rårörda lingon, isade morotsstavar och dill
Rödbetor

Rödbetor

Vi hade färska rödspättafilee´r som jag panerade och stekte så de blev frasiga. Sedan fräste jag kort hackade rödbetor, kapris och persilja i smör och slog det över fisken
Klippfisk och Bacalao eller lutfisk för oss

Klippfisk och Bacalao eller lutfisk för oss

Lutfisken skall sedan serveras medgrön ärtpure, kokt potatis och bechamelsås, det är den riktiga och ärliga varianten av lutfisk som Norrmän lärt resten av världen, allt det andra tramset med att koka sönder fisken är en ren katastrof och olycka
Lutfisk a la Norge

Lutfisk a la Norge

Så skall den serveras med det obligatoriska stekta beaconet, som skall vara skuret i små tärningar, samt en ärtpuré gjord på gröna torkade ärter man låtit koka i lättsaltat vatten tills det blivit mjuka och därefter mixar till en vackert grön puré

Vårfriska maträtter med enkla tillbehör

Värmen medför ofta en längtan efter enklare matlagning och lättare känsla, där en bit stektfisk, kyckling eller kött tillsammans med ett gott tillbehör räcker gott som måltid

Ultimat lyx på Oaxen krog

Nästa rätt var vegetarisk, "Grönkål & åldrad kålrot stekt i äppelcidervinäger med paranötter, jästa Djurgårdsäpplen samt persiljekräm"

Stekt fisk med grön ärtpuré

Servera fiskenmedärtpurén, en citronklyfta och gärna kokt potatis. Vänd fiskfiléerna i ströbrödet, salta och peppra

Stekt fisk med grön ärtpuré

Servera fiskenmed kokt potatis och en sallad till. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen