Sen stektes den. Söndagssteken blev söndagsfisk. Den konstiga högen till vänster det är couscousFisken panerade jag genom att smeta den i ägg, saltpeppra och doppa i ströbröd
fryst fisk och frysta, färdiglagade rätter. gurkmeja. Ammen okej att liksom namnge denna rätt var praktiskt taget en omöjlig uppgift ”Kalkonlårfilé stekt med vita bönor, ugnsbakade tomater med fetaost och sallad med rostade kikärtor med mandelsmör”
Servera grönsaksröran till stektfisk eller fågel. ½ msk gurkmeja. Indisk grönsaksröra 1 port. 3 dl strimlad gulbetsblast, rödbetsblast, mangold eller bladspenat går lika bra
ett par stänk gurkmeja. Det här är en irakisk klassiker och lite lyxigare med laxfiléer än som i originalreceptet där man ofta delar mindre fiskar i halvor och friterar dem med både skinn och ben kvar
Tillsätt citron, senap, salt, peppar och gurkmeja. 2 tsk gurkmeja. Rör ihop majonnäs och crème fraiche,. Vänd försiktigt ihop det hela med hackad gurka, kapris, persilja och de hackade äggen
Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
Dessa plankor gjorde jag med laxfiléer som jag stekte i panna med smör, örter, salt och peppar. Vare sig du lagar planka med kött, kyckling eller fisk så är såsen viktig
Tillsätt linserna, gurkmeja, lagerblad, sötpotatis, spenat, salt och vatten. De ca 100 recepten i boken täcker dagens alla måltider och är många gånger vegetariska eller vegan, men jag ger ofta tips på hur man kombinerar eller lägger till kött, fisk eller kyckling om man önskar det. 1 tsk gurkmeja. 1 tsk gurkmeja
Då har vi något som vi absolut kan rekommendera er, en spicy sås som vi käkade till spätta, men som egentligen funkar bra till vilken fisk som helst, eller varför inte till kyckling
Den här currypastan används till curry på kyckling, fisk, skaldjur och fläsk. Om du använder fisk eller skaldjur bör de tillsättas efter grönsakerna för att inte bli överkokta