Servera direkt med grönkålspurén och fisken som du stekt i smör och olja först helt kort på köttsidan för att sedan vända den så att den steks färdigt på skinnsidan för att behålla sin saftighet
s Meny tipsade Tomas Tengby härom veckan att man kunde skära zucchini tunt med mandolin, strimla skivorna till bandpastaformat och servera råa med vinägrett till stektfisk
Oftast är pålägget rått, men vanligt är dock även inlagt, grillat, kokt, ångkokt eller kanske stekt som till exempel tamagoyaki, även kallat dashimaki, som är en typ av omelett, ibland smaksatt med fisk
Det blev helt enkelt stekt torskrygg med vit sparris, pancetta och hollandaisesås. Så när jag även fick tag i en fin torskrygg på Ek’s fisk, var valet av mat inte så svårt
Fredag - Ugnsstekt kyckling med dragon och vitlök. Söndag - Helstekt fläskfilé med gräddkokt savoykål. Fisk eller skaldjur, ja, det ena eller det andra bör man ju äta minst en gång i veckan, gärna oftare
Servera direkt till ditt favoritkött eller en bit stekt lax kryddad med lite dragon. Det bästa med den här såsen är att vem som helst kan vispa ihop den, plus att den passar både till kött och fisk
Den får sin härliga smak från fänkål – både färsk i strimlor och frön – och en aning chili och ingefära samt den oslagbara franska torra Vermouthen Noilly Prat som du för övrigt har god nytta av i skafferiet till risotto, pastasåser, gräddsås till fisk och för den perfekta béarnaisen