Mango chutney. Kryddig kikärtsgryta med banan. Banan. Har fortfarande ambitionen att åtminstone en dag i veckan äta vegetariskt, och idag delar jag med mig av ett recept som gick hem hos alla här i familjen
Men nu är jag tillbaks på banan igen. Denna månad fick jag testa deras nya curry-mangosås. En flaska Kung Markattas curry-mangosås (eller gör din egna marinad)
Knaperstekt bacon med lite färg. Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Knaperstekt bacon. 150 g bacon Stek baconet på medelvärme så att det blir knaperstekt. Stek 1-2 minuter per sida på medelvärme eller lite högre så att de får lite färg, de behöver inte bli genomstekta. 2-3 st bananer 1 burk mandarinklyftor Blanda grädde, curry, mango chutney, pressad vitlök och salt i en bunke. 3 dl vispgrädde 3 tsk curry 3 msk mango chutney 1 klyfta pressad vitlök 0. 2-3 st bananer. 3 msk mango chutney. 150 g bacon 500 g fläskfilé salt svartpeppar 2-3 st bananer 1 burk mandarinklyftor 3 dl vispgrädde 3 tsk curry 3 msk mango chutney 1 klyfta pressad vitlök 0
Servera med kokt ris, gurka i stavar, skivad banan, jordnötter, mango chutney och naanbröd. Alternativt så får den som gillar kryddstarkt mat gå på med mango chutneyn i efterhand
Ryggbiff är bortkastat på någon som vill ha allt kött genomstekt, det är allt jag säger om det. Har du bananer hemma som börjar sjunga på sista versen kan du frysa in dem och mixa de frysta bananerna till en glass också, kanske med kakao och jordnötssmör i också
Man kan även använda stekt svamp, bönor, grönsaker, vintersquash eller sötpotatis. Dela bananerna på längden, lägg dem ovanpå kycklingen, häll gräddblandningen över
Servera exempelvis med ris, stektabananer, Mango Chutney och kokos. (jag skippade kålroten)Smula över buljongtärningen, pressa ner vitlöksklyftan och krydda med ingefära, soja och Mango Chutney