Stekt abborre recept

16 Spara
Ädelfisk med Kantarellstuvning

Ädelfisk med Kantarellstuvning

Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta
8 Spara
Fish & Chips

Fish & Chips

Det resulterade i världens godaste Fish & Chips på abborrfilee. Fish. Fish&Chips. Fish&Chips. Det resulterade i världens godaste Fish & Chips på abborrfilee
1 Spara
Uer med vitvinssås

Uer med vitvinssås

En av de fiskearter vi fiskade när vi var i Norge var uer, eller kungsfisk som den kallas i Sverige. Uern är en uppskattad matfisk och till sin karaktär påminner den om abborren
0 Spara
Sörbygden

Sörbygden

Storebror fick äta stekt abborre till kvällsmat och efter det gick jag och han ner till sjön en stund till och badade fötterna
0 Spara
semesterdagboken 6 juli, sol & sommar = underbart!

semesterdagboken 6 juli, sol & sommar = underbart!

semesterdagboken 6 juli, sol & sommar = underbart. 2016-07-07, 08. 30. Onsdagen den 6 Juli. Även denna underbara sommardag bjuder på sol, då finns det bara en sak att göra och det är att sitta vid havet och sola och bara njuta av livet, jag som trivs i min bikini mår som allra bäst dessa dagar, kommer ta tillvara alla dagar på bästa sett
0 Spara
Min goda gräslöksabborre

Min goda gräslöksabborre

Bred den stekta löken ovanpå. Ca 600 gr rensad och filéad abborre, (ett fryst upptinat fiskblock fungerar också utmärkt) 70 gr färsk spenat, 1 stor strimlad gul lök, 2 dl grädde, 2 dl lättcrème fraiche, 2 msk dijonsenap, 1 dl finstrimlad salladslök eller purjolök, 1 dl finhackad gräslök, svartpeppar, salt och riven ost. Ca 600 gr rensad och filéad abborre,
1 Spara
Abborren, havets prins

Abborren, havets prins

Om man skall försöka sig på att definiera de olika fiskarternasbeteenden och livsstilar i lyriska ord och med utgångspungt i vadsom redan är känt så tycker jag att abborren passar utmärkt attomnämnas som prinsen bland fiskar vi har i det Österbottniskafarvattnen, rovfisk som den är tar den för sig av den föda somerbjuds med en beräknande nyfikenhet och en försiktig glupskhet
0 Spara
Abborre med kantarell o gräslökssmör

Abborre med kantarell o gräslökssmör

 Fräs de rensade kantarellerna i lite smör och ställ dem åt sidan med en aluminiumfolie över.  Salta fiskfiléerna lätt, vänd dem i ströbrödet och stek dem sakta i smör på medelvärme – hellre mindre än mer, ett par minuter på varje sida
2 Spara
Skarpsås från Espö

Skarpsås från Espö

Skarpsåsen kan med fördel ätas till allt från inkokt ål till fiskaladåb. Skarpsåsen är riktigt god och ska jag försöka likna den vid något så påminner smaken om Mimosasallad, fast utan Mimosa då
Sökförslag och sidor