Stekt abborre recept

1 Spara
Uer med vitvinssås

Uer med vitvinssås

En av de fiskearter vi fiskade när vi var i Norge var uer, eller kungsfisk som den kallas i Sverige. Uern är en uppskattad matfisk och till sin karaktär påminner den om abborren
0 Spara
En dag i svampskogen

En dag i svampskogen

Så till kvällsmat blev det stekt fisk och nu är vi hemma och har proppat frysen full med kantareller, ställt fram en stor skål med godis och hällt upp ett glas vin
0 Spara
Min goda gräslöksabborre

Min goda gräslöksabborre

Bred den stekta löken ovanpå. Ca 600 gr rensad och filéad abborre, (ett fryst upptinat fiskblock fungerar också utmärkt) 70 gr färsk spenat, 1 stor strimlad gul lök, 2 dl grädde, 2 dl lättcrème fraiche, 2 msk dijonsenap, 1 dl finstrimlad salladslök eller purjolök, 1 dl finhackad gräslök, svartpeppar, salt och riven ost. Ca 600 gr rensad och filéad abborre,
0 Spara
Sörbygden

Sörbygden

Storebror fick äta stekt abborre till kvällsmat och efter det gick jag och han ner till sjön en stund till och badade fötterna
1 Spara
Abborren, havets prins

Abborren, havets prins

Om man skall försöka sig på att definiera de olika fiskarternasbeteenden och livsstilar i lyriska ord och med utgångspungt i vadsom redan är känt så tycker jag att abborren passar utmärkt attomnämnas som prinsen bland fiskar vi har i det Österbottniskafarvattnen, rovfisk som den är tar den för sig av den föda somerbjuds med en beräknande nyfikenhet och en försiktig glupskhet
2 Spara
Grönsaks soppa med abborre och kantareller

Grönsaks soppa med abborre och kantareller

skala potatis,morötter och lök,tärna i lagomstora bitar sedan lägg bitarna i en gryta,häll på vatten och tillsätt buljongtärningarna och koka upp,låt koka ca 10 min. stek kantarellerna först i torr panna,när vätskan dunstat tillsätt 1-2 msk smör stek till svampen är gyllenbrun. tillsätt stekas kantareller och Abborrfiléer skurna i mindre bitar i grytan sedan tillsätt även djupfrysta sopprötterna och koka upp och låt koka ca 10-15 min. när grönsakerna känns mjuka tillsätt då 2 dl grädde och koka åter upp,smaka av med vitlök,örtsalt,svartpeppar och sista persilja
2 Spara
Skarpsås från Espö

Skarpsås från Espö

Föredrar man stekt spättafilé eller fiskpinnar så fungerar det fin det också. Minns ni hur Leo någon gång i juni lärde oss att byxa en abborre
Sökförslag och sidor