Stekt abborre smör recept

Stekt abborre i ansjovisgrädde

Stekt abborre i ansjovisgrädde

Vänd filéerna i mjöl och stek de panerade abborrfiléerna i smör. smör till stekning. 8-12 abborfiléer idealmjöl smör till stekning salt peppar 3 dl vispgrädde 1 förp anjovisfiléer (125 g) 1 knippa gräslök färskpotatis
Stekt abborre

Stekt abborre

Så här gör du Salta lite på fisken och stek sedan i smör med skinnsidan ned tills gyllene. smör + lite rapsolja
Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

smör. Stek abborrfiléerna i 50 g smör ca 1 minut på varje sida. Stek rödingen med skinnsidan ner i 50 g smör så att skinnet blir knaprigt, ca 2 min. Värm grönsakerna i 50 g smör i en stekpanna ca 5 min före servering. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök
Stekt abborre med beurre blanc

Stekt abborre med beurre blanc

Salta och peppra fisken och stek i smör i stekpanna. Filéa abborren och vänd i grädden (spara grädden)
Stekt abborre och kräftpanna med kantareller

Stekt abborre och kräftpanna med kantareller

Stek svamp och lök i smör tills löken mjuknar, utan att det tar färg. smör till stekning. smör. Stek fisken gyllenbrun i smör, cirka 3 minuter per sida
Abborre i vitt vin

Abborre i vitt vin

Stek den mjuk i smör i samma stekpanna som fisken stektes i. Stektabborre. Fräs kantarellerna och schalottenlök i smör tills all vätska försvunnit