Värm kålen i olivolja försiktigt. olivolja. Spetskål 600 g spetskål 50 g babyspenat 1 knippe dill 1 dl grädde olivolja salt. Abborre 600 g abborrfilé mycket smör salt och peppar
olivolja. Stektabborre med timjanbetor och brynt smör Gör så här. abborre- eller gösfilé. Låt betorna rinna av och blanda dem med timjan, honung, olivolja och 1 tsk flingsalt. 4 personer Ingredienser 600 g abborre- eller gösfilé 800 g blandade betor, gula, röda och polka 1 timjan, kruka 2 msk honung, flytande 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt, + 1 tsk + 0,5 tsk 1 msk smör, + 50 g smör 1 salladslök, knippe 1 krm svartpeppar, nymald 5 msk balsamvinäger
olivolja. Stektabborre med timjanbetor och brynt smör Gör så här. abborre- eller gösfilé. Låt betorna rinna av och blanda dem med timjan, honung, olivolja och 1 tsk flingsalt. 4 personer Ingredienser 600 g abborre- eller gösfilé 800 g blandade betor, gula, röda och polka 1 timjan, kruka 2 msk honung, flytande 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt, + 1 tsk + 0,5 tsk 1 msk smör, + 50 g smör 1 salladslök, knippe 1 krm svartpeppar, nymald 5 msk balsamvinäger
Tillsätt olivolja eller smör samt något krm salt och halvt krm vitpeppar. Skölj tomater och dela dem samt blanda med salladen, lite olivolja, någon halv tsk vinäger och ev
Extra Jungfru olivolja. Abborrekött. Skär tomaterna i klyftor och finhacka löken. Värm olja i en stekpanna, lägg i tomaterna och löken och stek i 5 minuter
ex lax, sik eller abborre i stället. Pressa lite citron och häll en skvätt god olivolja över. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta
Abborrarna som jag själv fiskade och filéade panerades och stektes i smör av farmor innan de i skift sprangs ut med till bordet för att ätas "a la minute"
Stek brödskivorna i stekpannan med lite smör och när det ärfärdiga lyfter du dem upp på tallrikar och fortsätter med att stekafisken tills den är lagom stekt