Stekt abborre olivolja recept

Stekt abborre med gräddig spetskål

Stekt abborre med gräddig spetskål

Värm kålen i olivolja försiktigt. olivolja. Spetskål 600 g spetskål 50 g babyspenat 1 knippe dill 1 dl grädde olivolja salt. Abborre 600 g abborrfilé mycket smör salt och peppar
Stekt abborre med timjanbetor och brynt smör

Stekt abborre med timjanbetor och brynt smör

olivolja. Stektabborre med timjanbetor och brynt smör Gör så här. abborre- eller gösfilé. Låt betorna rinna av och blanda dem med timjan, honung, olivolja och 1 tsk flingsalt. 4 personer Ingredienser 600 g abborre- eller gösfilé 800 g blandade betor, gula, röda och polka 1 timjan, kruka 2 msk honung, flytande 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt, + 1 tsk + 0,5 tsk 1 msk smör, + 50 g smör 1 salladslök, knippe 1 krm svartpeppar, nymald 5 msk balsamvinäger
Stekt abborre med timjanbetor och brynt smör

Stekt abborre med timjanbetor och brynt smör

olivolja. Stektabborre med timjanbetor och brynt smör Gör så här. abborre- eller gösfilé. Låt betorna rinna av och blanda dem med timjan, honung, olivolja och 1 tsk flingsalt. 4 personer Ingredienser 600 g abborre- eller gösfilé 800 g blandade betor, gula, röda och polka 1 timjan, kruka 2 msk honung, flytande 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt, + 1 tsk + 0,5 tsk 1 msk smör, + 50 g smör 1 salladslök, knippe 1 krm svartpeppar, nymald 5 msk balsamvinäger
Panerad abborre med kantarellsås

Panerad abborre med kantarellsås

Tillsätt olivolja eller smör samt något krm salt och halvt krm vitpeppar. Skölj tomater och dela dem samt blanda med salladen, lite olivolja, någon halv tsk vinäger och ev

Stekt rödmulle med sparris

Har du lyckats få tag på en rödmulle eller kanske själv lyckats fiska upp en stor matabborre, finns det en fyllning som passar mycket bra
Ädelfisk med Kantarellstuvning

Ädelfisk med Kantarellstuvning

ex lax, sik eller abborre i stället. Pressa lite citron och häll en skvätt god olivolja över. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta
Fish & Chips

Fish & Chips

Jag stekte den panerade fisken i smör och lite olja i stekpannan och potatisarna gjorde jag i ugnen. Abborre,
Abborre med gremolatapuré & skirat smör

Abborre med gremolatapuré & skirat smör

Abborrarna som jag själv fiskade och filéade panerades och stektes i smör av farmor innan de i skift sprangs ut med till bordet för att ätas "a la minute"
Ceasarsallad med rökt Aborre

Ceasarsallad med rökt Aborre

Istället för att göra ”vanliga” krutonger till penslade jag olja på trekanter av vitt franskbröd och stekte i grillpannan
Fiskburger a la christian

Fiskburger a la christian

Stek brödskivorna i stekpannan med lite smör och när det ärfärdiga lyfter du dem upp på tallrikar och fortsätter med att stekafisken tills den är lagom stekt