Abborre. Dillpotatismos. Vänd ner dill och smaka av med salt och peppar. 1 kruka dill. Dillpotatismos10 potatisar 2 dl mjölk 35 g smör 1 kruka dill 2 krm salt 2 krm vitpeppar. Abborre1 kg abborrfilé, byxad salt vitpeppar 2 citroner, till servering
Tillsätt grädde, spenat och dill vid servering. 1 knippe dill. Spetskål 600 g spetskål 50 g babyspenat 1 knippe dill 1 dl grädde olivolja salt. Abborre 600 g abborrfilé mycket smör salt och peppar
Fördela salladen över och lägg på abborren och tomaterna. 1 knippa färsk dill. Vänd abborrarna först i vetemjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet som blandats med citronpepparn
Fördela salladen över och lägg på abborren och tomaterna. 1 knippa färsk dill. 400-500 g abborrfilé 1 ägg, uppvispat 1 dl vetemjöl 1 dl ströbröd Citronpeppar Några citronklyftor Smör till stekning (här SKA det vara smör) Ägg- och romröra 2 dl keso naturell ½ dl lättcrème fraiche 2 hårdkokta ägg, finhackade 2 hackade crabfishpinnar (ej helt nödvändigt men gott) ½ äpple ½ liten rödlök 3 msk stenbitsrom 1 msk pressad citron 1 knippa färsk dill Till servering 4-8 tunnbröd, beroende på hur hungrig man är Philadelphiaost, gärna smaksatt Sallad Tomater Citronklyftor
Passar till mycket, men kanske extra bra till en hastigt stekt eller halstrad fiskbit. Blanda oljan med gräslök och dill, vänd runt sparrisen däri så det gröna fördelas jämnt
De är stekta i smör och toppade med flagad mandel samt lite extra brynt smör. Här kommer en ströbrödspanerad abborre med skirat smör, gräslök, kokta gulbetor, palsternacka och citronpressgurka
Finhacka kirskålen och blanda samman med gräslöken och dillen. Några klyftade och stekta champinjoner tillsammans med pariserpotatis passar mer än väl ihop med den här rätten