Stekt abborre dill recept

Stekt abborre med gräddig spetskål

Stekt abborre med gräddig spetskål

Tillsätt grädde, spenat och dill vid servering. 1 knippe dill. Spetskål 600 g spetskål 50 g babyspenat 1 knippe dill 1 dl grädde olivolja salt. Abborre 600 g abborrfilé mycket smör salt och peppar
Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Vänd ner dillen. grovhackad dill. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök
Inlagd abborre med kantareller

Inlagd abborre med kantareller

Lägg den stekta fisken på hushållspapper så att fettet rinner av. Lägg i dillkvistar före servering. 1 st dill. 600 g abborre
Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås

Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås

Fördela salladen över och lägg på abborren och tomaterna. 1 knippa färsk dill. 400-500 g abborrfilé 1 ägg, uppvispat 1 dl vetemjöl 1 dl ströbröd Citronpeppar Några citronklyftor Smör till stekning (här SKA det vara smör) Ägg- och romröra 2 dl keso naturell ½ dl lättcrème fraiche 2 hårdkokta ägg, finhackade 2 hackade crabfishpinnar (ej helt nödvändigt men gott) ½ äpple ½ liten rödlök 3 msk stenbitsrom 1 msk pressad citron 1 knippa färsk dill Till servering 4-8 tunnbröd, beroende på hur hungrig man är Philadelphiaost, gärna smaksatt Sallad Tomater Citronklyftor
Stekt lax med räk- och kryddoströra och smörsvängda primörer

Stekt lax med räk- och kryddoströra och smörsvängda primörer

Riv kryddosten fint, finhacka dillen. Stekt lax med räk- och kryddoströra och smörsvängda primörer (4 portioner). 1 msk dill. 1 dl finhackad dill. 600 gram laxfilé (skulle egentligen vara abborre/gös). Stekt lax med räk- och kryddoströra och smörsvängda primörer (4 portioner). 1 msk dill. 1 dl finhackad dill. 600 gram laxfilé (skulle egentligen vara abborre/gös)

Stekt fisk med äggsås

Den liknar abborre i smaken. Blanda majonnäs med dill, citronskal och saft, smaka av med salt och peppar
Leenas gäddfärsbiffar

Leenas gäddfärsbiffar

Rör ner den stekta löken och hackad dill och gräslök. Som tillbehör hade jag Asparges potatis och knaperstekt bacon
Glutenfri panering

Glutenfri panering

De är stekta i smör och toppade med flagad mandel samt lite extra brynt smör. Här kommer en ströbrödspanerad abborre med skirat smör, gräslök, kokta gulbetor, palsternacka och citronpressgurka
Uer med vitvinssås

Uer med vitvinssås

Uern är en uppskattad matfisk och till sin karaktär påminner den om abborren. dill, gräslök, vitpeppar och salt efter smak och tycke
Stekt strömming med dillmos

Stekt strömming med dillmos

Vi hade förhoppningar om den, för är det något jag saknar på sommaren ombord på båten är det smaken av färsk dill till potatis eller nyfångad abborre