Citronmarinerad hel laxfilé1 sida färsk laxfilé (beräkna ca 150-200 g per person)1 st citronchiliflakessalt och pepparSätt ugnen på 150 grader. Sätt in laxen i ugnen med en termometer i och låt filén stekas tills den har en kärntemperatur på 48 grader. 1 sida färsk laxfilé
Låt tomat och vitlök steka med alldeles mot slutet. 1 kruka färsk koriander. Limesås. Pressa ur saften från limen, hacka koriander och blanda med crème fraiche och fisksås
Färsk fisk kan vara bland det godaste. På bilderna ser ni lax, stekt broccoli och lök samt min underbara kalla sås med b la creme fraiche, honung och dill
600 g Laxfilé Färsk. 5 st krukor Dill - färsk. 1 st Broccoli Färsk. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Potatis. Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form
0,5 fiskbuljongtärning eller fiskfond200 g mjukt smör i rärningarsalt, vitpeppar½ pressad citron1 dl hackad färsk bladpersilja och färsk dillInstruktionerSkaka och finhacka schalottenlökarna
1 st Blomkål Färsk. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina laxen om du använder fryst. 2. Blomkålshummus. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och lägg i en ugnsfast form
ca ½ dl färskriven parmesanost. ca 600 g färsk lax. Pesto. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg alla ingredienser till peston utom oljan, salt och peppar i en matberedare eller använd stavmixer
1 ask, färsk dill (à 20 g). 1 ask, färsk dill ( 20 g). En sen måndagskväll men ändå. Precis när vi skulle gå och lägga oss vaknade minstingen, pigg som en mört
Vänd den åter igen försiktigt och låt den steka färdigt på svag värme på skinnsidan. 400 g färsk laxfilé med skinn (gärna mittbit) / saft av 0,5 citron / saft av 1 lime / flingsalt / svartpeppar / smör och olja att steka i. 4 msk japansk soja / 2 msk mirirn / 2 tsk tamarind pasta / 2 msk oyster sauce / 2 tsk limesaft / 3 cm färskriven ingefära / ev lite honung. Smaklig spis ♥ 400 g färsk laxfilé med skinn (gärna mittbit) / saft av 0,5 citron / saft av 1 lime / flingsalt / svartpeppar / smör och olja att steka i. 4 msk japansk soja / 2 msk mirirn / 2 tsk tamarind pasta / 2 msk oyster sauce / 2 tsk limesaft / 3 cm färskriven ingefära / ev lite honung
Fortsätt att steka tills det är krispigt. Lägg skockorna i en ugnssäker form, gnid in dem med lite olja och krydda med lite salt, peppar och färsk timjan
dl hackad färsk persilja. 250 g färsk spenat. Koka potatisen. Värm oljan i en stekpanna. Salta och peppra laxfiléerna och stek 4-5 minuter per sida tills de är genomstekta