Svampen och fisken. Stek fisken i smör på hög värme, krydda. Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen
Salta och vänd fisken i mjöl, ägg och ströbröd. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida. 600 g fiskfiléer. 2 msk hackad färsk timjan. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fiskfiléer 1 tsk salt 3 msk vetemjöl 1 uppvispat ägg 1 dl ströbröd Arla® Smör-&rapsolja Sås. 2 vitlöksklyftor 2 msk vetemjöl 1 dl stout, t ex Guinness 2½ dl Kelda® mellangrädde 2 tsk skaldjursfond 2 msk hackad färsk timjan ½ krm cayennepeppar 100 g skalade räkor 100 g musslor
Så är det bara att fortsätta stekafiskarna gyllenbruna och knapriga på andra sidan. Stekt Hamsi Hamsi, är som jag skrivit förut, en mycket populär fisk här i Turkiet
Fiskpinnar är kanske inte det mest exklusiva man kan äta i fiskväg men jag tycker faktiskt riktigt bra om dem, även om jag anser att inte alla märken håller en ätbar kvalitet
För er som undrar vad teriyaki är så är det ett ord man använder inom japansk matlagning när strimlat kött eller fisk stekt eller grillas i en söt sojamarinad
Smör/olja att steka i. Fisk & skaldjur,Stekt, grillat & wokat. Här serverade jag sötpotatisklyftorna med fisk som jag panerat med kokos och en kall, frisk sås med citron och ingefära
Salt och vitpeppar smaksatte dem innan de vändes i mjöl och var klara för att stekas. Precis som vanligt då färskfisk inhandlas av mig tar jag nästan alltid hel fisk då jag kan koka fond på skroven som blir efter att de blivit filéer samt att jag får praktisera den fagra konsten att filéa fisk vilket jag behöver bli bättre på
färsk hackad rosmarin. Vi har inte testat fisk på stekhällen än, men idag var det dags. Krydda med lite pressad citronsaft, salt, peppar, färsk rosmarin och chiliflakes