Steka entrecote

Entrecôte är en populär köttbit som passar toppen att grilla eller steka. Men hur tillagar man köttet så att det blir sådär perfekt rosa? Här får du lära dig!

stek entrecote sås
Tina´s Mat
Bilden kommer från receptet Marinerad & stekt entrecote av Tina´s Mat

Topprecept för steka entrecote just nu

Visa alla topprecept för steka entrecote

Så blir du proffs på att steka entrecôte


Att steka entrecôte är egentligen ganska enkelt - det gäller bara att ha koll på några grundregler. När du väl har bemästrat dessa kommer du alltid att kunna njuta av en perfekt stekt entrecôte. De tre viktigaste bitarna att ha koll på är temperaturen på köttet, hur het pannan är och att låta köttet vila i några minuter innan du hugger in.

Grundregel nummer ett är att entrecôte alltid ska tillagas när det är rumstempererat. Så plocka fram köttet ur kylskåpet minst en halvtimme, gärna en timme, innan du steker det. Se till att biffen är torr, då får den en bättre stekyta. Grundregel nummer två: Hetta upp stekpannan ordentligt innan du lägger i köttet. Ett tips är att börja steka entrecôte efter att smöret har bubblat klart och blivit ”tyst”. Då är pannan perfekt het. Och här är det inte läge att snåla, en rejäl klick smör är att föredra.

Men hur vet man när köttet är klart då? Det beror så klart helt på dina personliga preferenser. Men en entrecôte ska helst inte stekas för länge, det kan göra även det bästa köttet segt och tråkigt. Det bästa sättet att veta när steken är klar är faktiskt att känna på det. För riktigt rosa kött ska entrecôte kännas ungefär som ens kind, för medium som ens haka och för well done som pannan.

På MyTaste hittar du en uppsjö av underbara recept på entrecôte!

Toppkommentarer i steka entrecote

Biff med bambuskott
31

“Mycket gott”

Se recept
Lyxig planka med oxfilé, kantarellsås och finaste moset
533

“Hur gör man för att spara recepten jag trycker på spara men det sparas inte ??”

Se recept

Toppanvändare i steka entrecote

Visa alla toppanvändare