Härligt mjuka och saftiga tunnbröd som bakas enkelt i stekpanna. Stek bröden i torr stekpanna på hög värme, någon minut per sida tills de fått fin färg
Du behöver inte ha tillgång till någon ugn för bröden steks i stekpannan. Tunnbröd. Det tar lite tid att kavla och grädda bröden en och en, men det är inte mycket värre än att steka pannkakor och resultatet är väl värt den lilla uppoffringen
I helgen rörde jag ihop en deg och stektetunnbröd till frukost. Den här varianten tar lite tid på sig eftersom den ska jäsa en timme innan man steker bröden
Rör snabbt ihop till en fast deg och sätt en stekpanna på högsta temperatur på spisen. Scones tar ju ändå en stund att röra till, sen ska man vänta på att ugnen blir varm och så ska de gräddas… Så jag uppfann (nåja, det finns nog en och annan som gjort något liknande före mig) ett ultrasnabbt och enkelt tunnbrödsrecept som man gräddar på spisen
Bröden går också bra att steka i en torr stekpanna på medelvärme, skaka stekpannan då och då. 7 Stek bröden på medelvärme på muurikkan, se till att värmen inte är för hög då blir bröden lätt brända och inte lika jämnt gräddade
Stek i torr stekpanna på medelvärme i någon minuter per sida så att brödet får en fin ljusbrun yta. Ikväll fick jag ett rejält sug efter tunnbröd så sent om siders ställde jag mig i köket och knådade ihop en snabb deg
Hemligheten är att steka de i smör på medium värme tills du ser att de är genomtorra på ovansidan och innan du vänder och steker de några minuter till på andra sidan
Hetta upp stekpannan på högsta värmen. Lägg degen i den varma stekpannan (utan olja) och stek brödet. Fortsätt steka alla bröd och stapla dem på varandra, se till att de alltid är övertäckta