4 Potatis 900 g fast potatis 250 g grön sparris Sås 1 gul lök 1 tsk olja 2 dl vatten 2 dl crème fraiche (pepparrot/havssalt/citron) 1 tärning fiskbuljong 1 citron Torsk 600 g torskfilé 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Strimla bacon och stek i en torr stekpanna några minuter. Jag älskar fiskrätter, gärna lax men här är en oväntad kombination med torsk och baconsås som vi testade hemma för ett tag sen
Tärna fläsket och stek det krispigt i en panna utan fett. Torsk. Strö det knaperstekta sidfläsket över fisken och servera tillsammans med kokt potatis och sugar snaps
matfett till stekning. Torka av torskfiléerna ordentligt med hushållspapper. Stek i rikligt med matfett. Servera torsken med såsen, bladspenat och en citronskiva
Det blev helt enkelt stekttorskrygg med vit sparris, pancetta och hollandaisesås. Smör till stekning. Så när jag även fick tag i en fin torskrygg på Ek’s fisk, var valet av mat inte så svårt
Stek i rikligt med smör på båda sidor. Torsk. Doppa torsken i ägg och rulla den sedan i parmesanosten. Jag älskar citron så det kan nog inte bli för mycket Torsk