Stek svamp recept

Kyckling, svamp och spenatgryta med smak av timjan

Kyckling, svamp och spenatgryta med smak av timjan

Stek kycklingen med kryddor och vitlök. Stek spenat och champinjoner (eventuellt rödlök). 1 burk smaksatt creme fraiche svamp och timjan och 1/2 burk vanlig creme fraiche. 1 burk smaksatt creme fraiche svamp och timjan och 1/2 burk vanlig creme fraiche
Svamp risotto

Svamp risotto

Steksvampen. Om du inte har syltade kantareller ta en skävätt olja och vit balsamvinäger till stekning
Nysäters stek i lergryta

Nysäters stek i lergryta

Strö över hackad persilja och servera med exempelvis klyftpotatis, sallad, smörstektsvamp och en sås som man gör av den mustiga skyn i lergrytan
Karl-Johan svamp pasta

Karl-Johan svamp pasta

Rensa och skär svampen i mindre bitar, stek den i stekpanna i oljan och smöret tills den börjar få färg, strimla löken och hacka vitlöken och tillsätt och fortsätt steka, tillsätt den torkade timjanen och salta och peppra
Svamp och Vitkålsfylld Pirog

Svamp och Vitkålsfylld Pirog

Lök, vitkål och svamp som steks i smör, smaksättning med kummin, lite soja och peppar och en stunds puttrande i svampens eget blötläggningsvatten
Svamp risotto

Svamp risotto

Stek den i smöret och krydda med salt och peppar. Skiva svampen. Rör ner svampen i riset. 10 dl svampbuljong (vatten och svamp buljongtärning). 10 dl svampbuljong (vatten och svamp buljongtärning)
Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin

Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin

Stektsvamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss. Under tiden, stek lite hackad vårlök och rosmarin i en annan stekpanna på låg värme
Smarrig svamp och skinkpaj

Smarrig svamp och skinkpaj

Steksvamparna i smör (ta tillräckligt med smör så blir smaken bäst) tills vattnet kommer ur svamparna
Svamp och ädelost lasagne

Svamp och ädelost lasagne

Lägg i en liten klick smör och steksvampen. svamp och ädelostlasagnen häromsisten. Vilken sorts svamp man har spelar mindre betydelse
Svamp och kycklingris

Svamp och kycklingris

Stek den i lite matfett tills vätskan har "kokat" in. Rensa svampen och dela den eventuellt. Lägg grönsakerna i svamppannan tillsammans med lite matfett
stek med champinjonsås

stek med champinjonsås

Steksvampen till allt vatten är bortkokat, tillsätt smör och stek till den fått färg. Först blev det gryta, nu stek
Svamp omelette

Svamp omelette

Blanda och stek i stekpanna. Svampomelett är ju förgått. Fräs svampen och blanda upp med philadelphiaost och en skvätt grädde
Svampens dag och ostpaj med blandad svamp

Svampens dag och ostpaj med blandad svamp

Stek sedan svampen till nästan all vätska försvunnit. Lägg svamp och lök i pajskalet. Imorgon den 5 september är det Svampens dag och om ni inte redan har något annat gott att bjuda på så kan jag rekommendera den här goda pajen. Man kan göra den på vilken smakrik ost som helst t ex Västerbotten, och vilka svampar man vill men jag valde extralagrad, stark Danbo och ca 1/3 var av färsk shiitake, kantarell och champinjon. Ostpaj med blandad svamp, ca 6 portioner3 dl vetemjöl125 g smör2 mask vatten4 schalottenlökar, finhackade750 g färsk svamp3 dl riven smakrik ost3 ägg3 dl mjölksalt och pepparSmula samman vetemjöl och smör förhand eller i matberedare, jag valde det senare. 750 g färsk svamp