Stek spetskål recept

Gratinerad spetskål

Gratinerad spetskål

Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Gratinerad spetskål 2 port. 1 spetskål. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Skriv ut recept 1 spetskål
Asiatisk spetskål med kyckling

Asiatisk spetskål med kyckling

Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg, rör då och då så att de inte bränns
Asiatisk spetskål med kyckling

Asiatisk spetskål med kyckling

Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg, rör då och då så att de inte bränns

LÄTTSTUVAD SPETSKÅL MED TRYFFEL

Vanligtvi när jag brukar göra detta recept brukar det serveras till en stek, men som sagt, det är bara fantasin som sätter gränserna denna gången
Wokad spetskål med halloumi & kornotto

Wokad spetskål med halloumi & kornotto

Väl hemma har jag wokat den med paprika, stekt haloumi och rört till en risotto på korngryn. Jag har i n t e fått jobb som lobbyist för Spetskålsodlarnas Riksförbund
Spetskål med isterband och stekt potatis

Spetskål med isterband och stekt potatis

Hetta upp smör i en stekpanna och ha ner potatistärningarna. Halvera spetskålshuvudet på längden och lägg ner halvorna i pannan med snittytan nedåt
Spetskål i grön curry med torskfilé

Spetskål i grön curry med torskfilé

Lägg upp spetskålen på tallrikarna, fördela såsen över och toppa med den smörstekta torsken. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kålklyftorna så de får fin färg på snittytorna, krydda med lite flingsalt
lchf köttfärsgratäng med spetskål

lchf köttfärsgratäng med spetskål

Stek köttfärsen och krydda, hacka lök och vitlök och paprika i små bitar och strimla spetskålen. När köttfärsen är genomstekt så häller du i lök,paprika och vitlök och kål och låter det steka en stund