Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Gratinerad spetskål 2 port. 1 spetskål. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Skriv ut recept 1 spetskål
Till spetskålen äter man med fördel stekt lök – och här pratar vi verkligen stekt lök. Stek i olja & smör på ganska svag värme tills den har fått fin färg
Väl hemma har jag wokat den med paprika, stekt haloumi och rört till en risotto på korngryn. Jag har i n t e fått jobb som lobbyist för Spetskålsodlarnas Riksförbund
Lägg upp spetskålen på tallrikarna, fördela såsen över och toppa med den smörstekta torsken. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kålklyftorna så de får fin färg på snittytorna, krydda med lite flingsalt
Före servering lägg kålen i en stor stek panna och glacera med grädde, salta och peppra. Spetskål. Servera det grillade fläsklägget med purén, spetskål, såsen från buljongen och tillbehören
Stek köttfärsen och krydda, hacka lök och vitlök och paprika i små bitar och strimla spetskålen. När köttfärsen är genomstekt så häller du i lök,paprika och vitlök och kål och låter det steka en stund
Stek under omrörning någon minut. 300 g spetskål eller färsk vitkål. Koka upp vatten till nudlarna och lägg i dem när du börjar bli färdig med kyckling woken