Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Oftast består den också av selleri, lök, tomat, oliver, kapris och pinjenötter, men det finns väldigt många olika versioner, beroende på i vilken siciliansk landsbygd du befinner dig på
Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna. Eftersom jag hade massa selleri över i kylen så passade jag på att göra en variant av köttfärssås och spaghetti
Stek baconet knaprigt. Koka morötter och selleri mjuka var för sig i saltat vatten. Fördela först morotspurén och sedan selleripurén i kopparna eller formarna
Stek sojafärsen på hög värme, blanda i tomatsås, matlagningsgrädde och fajita-kryddan. Strimla selleristjälkarna i tunna “skivor” och placera på tortilla-brödet
kokosolja till stekning av grönsaksbiffarna. Här har biffarna fått smak av selleri, ingefära, gurkmeja, vitlök och serveras en chilikryddad tomatsås med zucchini och en citronsmakande sesamsås på tahini – och rött ris som jag tycker är särdeles gott
Hetta upp några matskedar olja och stek dem tills de mjuknar. Hacka lök och selleri, riv morot grovt. Se till att köttet blir genomstekt, annars kommer den skumma sig i grytan när du tillsätter vätska