Lyft upp dem från stekpannan och ställ åt sidan. Riktigt gott att servera med ris och sallad. I samma stekpanna hettar du lite mer olja, lägg i köttet och stek under omrörning tills köttet får färg och inte längre är rosa
Men ibland får man nöjja sig med det man har, så en riktigt varm stekpanna fungerar. Sött, saftig kött med mycket smak, krispiga grönsaker och fantastisk fruktighet från
Stek de klart, pressa i vitlök. Serveras med fördel till ris (helst basmati). 270 g champinjoner400 g ryggbiff, sjömansbiff, lövbiff, eller annat oxkött1 (väldigt) liten solovitlök200 g avrunnen bambuskott2 msk oxfond4 msk mörk sojasås2 msk ostronsås1 dl sherry (jag tog madeira)4 dl vatten2 msk maizena mörk redningSkiva champinjoner och skär sedan i strimlor (så det blir typ som bambuskotten). 400 g ryggbiff
Egentligen skall man grilla köttet men om man inte kan eller vill det så funkar det att steka det. Man skall helst använda sig av entrecote eller ett annat välmarmorerat mört nötkött men jag hittade inga fina bitar så jag gjorde det av ryggbiff istället
Biff steks och får samsas med champinjoner, en sås på smetana och till det serveras saltgurka. ris. Salta, peppra och fräs köttet i smör i en stekpanna tills det får färg
Värm stekpannan. förr så är det alltid bra att ha en laddning kokt potatis, ris eller pasta i. något lätt och gott och med ryggbiffen jag fick hem från bulltofta kött igår