Bryn tills nötfärsen är genomstekt. Olja att steka i. Har gjort något liknande med kycklingfärs (efter min bloggkollega Pias recept här) för längesedan men testade den här gången med att ”hetta upp” nötfärs istället
Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Stek paprika och aubergine hårt i olivolja i en ny stekpanna och tillsätt sen lök- och bleksellerihacket
Jag älskar doften som sprids i köket när man steker julköttbullar. Vanligtvis så brukar jag ha blandfärs till mina julköttbullar, men denna gången hade jag nötfärs
Stek biffarna i smör i en stekpanna i några minuter på varje sida. Jag stekte dem tills de hade fått fin färg och lät dem sedan steka klart i ugnen medan jag gjorde moset och såsen
Denna gång blev det chilikryddad nötfärs med grön paprika/sockerärt, grovrivna morötter, timjanstekta plommontomater med champinjoner och en kall vit örtdressing
Blanda ihop levermixen med nötfärsen, löken och kryddorna till en ganska lös smet. Klicka ut smeten till ganska små biffar i en stekpanna och stek dom i smör blandat med oljan cirka 3 minuter på varje sida. 500 g nötfärs
Lägg ner nötfärsen och vitlöken, stek tills den är smulig och klar. Jag tror aldrig familjen har ätit så bra som när jag gjorde Sjögräsnudlar med marinerad nötfärs
Värm upp lite olja i en stekgryta. Det var en indisk kokoscurry med nötfärs, mynta och blomkål. Indisk kokoscurry med nötfärs, mynta och blomkål2 portBasmatiris½ gul lök1 vitlöksklyfta½ blomkålOljaca 250 g nötfärs1 msk spiskummin½ msk malen ingefära½ msk malen koriander½ tsk salt1 msk tomatpuré½ msk flytande honung½ tsk chili flakes2/3 förp kokosmjölk (165 ml)1½ dl vatten½ tärning kycklingbuljong½ ask coctailtomater½ kruka mynta1. Steknötfärs och alla grönsaker 2-3 min