Inte helt otippat valde Ludvig stuvade makaroner och stekt falukorv. Blanda ströbröd med grädde och tillsätt därefter färs, den mjuka löken och övriga ingredienser
Fördelen medstek är att det går bra att förbereda och sen äta kall eller ljummen tillsammans med goda tillbehörSteken gned jag in i salt, peppar, paprikapulver, torkad ingefära och rapsolja
Tillbehör som stekt lök och gräddsås är det absolut godaste. Steker dom i ugnen och resultatet blir alltid kanongott och jag slipper stekos i köket och fettstänk överallt som är bland det värsta jag vet
Smeten skall vara rätt saftig (nästan svåra att rulla) annars späd på med mer grädde, stek i smör. Koka dom skalade potatisarna i en stor kastrull med saltat vatten
steksky. Har ni testa göra köttfärslimpa med en påse löksoppa (pulver) i. gräddsås. (Jag brukar smaka på färsen och tillsätta kryddor därefter, men vill man inte smaka rå färs kan man ju provsteka en liten klick smet
Stek bacon knaprigt och hacka löken fint. Smörj formen med margarin. Knåda gärna med händerna. Krydda med grillkrydda runt om och på köttfärslimpan, detta gör att den får en knaprig yta
Ugnsråstekt potatis. Börja med potatisen. Hetta upp smör i en stekpanna. Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form