Stek makrill recept

1 Spara
Makrill med rotfruktspaket till två trötta skåningar.

Makrill med rotfruktspaket till två trötta skåningar.

På menyn stod det idag makrill, en marinerad sådan efter ett recept från gröna lådan. Marinerad makrill   2 port400 g makrillfilé1 dl rapsolja½ dl citronjuice½ dl chilisås½ msk lökpulver eller 1 liten riven löksalt och pepparnågra pudringar av cayennepepparRör samman marinaden och låt fisken marineras ett par timmar i kylen, gärna i en plastpåse. Ta upp makrillen, låt den rinna av och stek 3-4 minuter per sida, gärna i ett grilljärnHåkans rotfruktspaket   2 port6 lagom stora potatisar1-2 morötter1 gul löknågra färska delikatessrödbetor4 skivor citron4 tunna skivor smör, hyvla gärna med osthyvel3 msk vitt vin eller grönsaksbuljongitaliensk salladskryddasalt och svartpepparcitronpeppar2 aluminiumfoliearkSkala och skiva potatis, morötter och lök i ½ cm skivor. Marinerad makrill 2 port. 400 g makrillfilé
3 Spara
Stekt ris med makrill

Stekt ris med makrill

Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken och chili. Lägg i äggen och stek 1 minut. Lägg i makrill, sparrisen och stek dem ca 1 minut. Tillsätt kokt ris, tomaterna, ostronsåsen, sojasåsen, sockret och stek dem 3-4 minuter. 300 g kokt ris. 100 g sparris
2 Spara
Makrillsäsong

Makrillsäsong

Grillad makrill är kalas men stekt på panna är också väldigt gott. Steker i smör och olja. Den som har tillgång till färsk makrill vet ju att den har säsong nu när den också är mindre fet
1 Spara
Vardagssilver

Vardagssilver

Och att steka den hel, med ryggbenet kvar, panerad i en blandning av ströbröd och grovt rågmjöl, som man gör med vanlig stor sill, är en alldeles förträfflig vardagsmiddag, tillsammans med finskuren gräddstuvad purjo
0 Spara
Bästa briemackan

Bästa briemackan

Vi saknar smörgåsgrill här hemma så jag steker smörgåsen snabbt i en het panna. Passar även fint till smörrebröd med rökt makrill, rödbetor och pepparrot
Sökförslag och sidor