Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
timjan. Servera laxen och jordärtskockorna med dressingen och gärna ärtskott vid sidan av. Skär laxen i fyra portionsbitar, salta och peppra dem runt om
Ös över med smöret under stektiden. Hetta upp smöret i en stekpanna. Flytta försiktigt över laxskivorna i formen, strö över citronriv, timjan och häll ev
Rödbetor kokades, små franska delikatesspotatisar likaså, purjolöken smältes ner i lite smör och vitt vin, de svartskaliga tomaterna med såväl grönt som rött innandöme stektes och det hela serverades med örtbakad lax och en hemgjord hollandaise som fått extra smak av de färska örterna från skördekorgen
Toppa laxfiléernamed peston och bjud resten till. Grov hacka rucolan och lägg den i en mixer eller matberedare tillsammans med basilikablad, krossad vitlök, permesan och pinjenötter