Servera med ugnstekt potatis och citronklyftor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn bitarna på hög värme ca 1 minut per sida tills de får lite färg. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönorna ca 1 minut. Lägg på färsk rosmarin och smulad fetaost och stek ytterligare ca 10 minuter tills kycklingen är helt klar. 1 kg kycklinglår med ben
Bind en bit steksnöre runt mitten på varje kycklinglår så håller det formen och blir jämnare stekt. Lägg kycklingbitarna så att skinnet är uppåt med någon cm mellanrum i en ugnsfast stekpanna eller ugnsform
Kycklinglår eller kycklingben är prisvärda styckningsdetaljer. 1 kg kycklinglår eller kycklingben. Pensla kycklingdelarna med smörblandningen och stek dem i ugnen ca 25 minuter (innertemperatur 75 grader). 1 kg kycklinglår eller kycklingben
Servera med ugnstekt potatis och citronklyftor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn bitarna på hög värme ca 1 minut per sida tills de får lite färg. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönorna ca 1 minut. Lägg på färsk rosmarin och smulad fetaost och stek ytterligare ca 10 minuter tills kycklingen är helt klar. 1 kg kycklinglår med ben. 1 kg kycklinglår med ben 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 tsk rosmarin 1 tsk olivolja 4 vitlöksklyftor 1 msk pressad citron 150 g haricots verts 2 tomater ½ msk olivolja Färsk rosmarin 100 g fetaost
Tärna potatisen och löken i halv till encentimeterstora bitar, ju mindre desto godare, stek dem var för sig, löken får svettas i smör, potatisen bryns i hälften olja, hälften smör
8 kycklinglår. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär päronen i klyftor, lägg dem på plåten och stek ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 82˚C. 8 kycklinglår 2 päron