Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. (tog med chili smak). 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 ½ kg stek av bog eller lamm. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
(tog med chili smak). Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 8 - 10 potatisar. 11 ½ kg stek av bog eller lamm. 11 tsk rosmarin. 1½ - 1 buljongtärning. 18 - 10 potatisar 2 gula lökar 1 burk / tetra krossade tomater. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan
Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg iuppläggningsfat med höga kanter. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg iuppläggningsfat med höga kanter. Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan
Skär auberginitärningar och stekiolivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och litetill (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
så HerrgårdstekiLergrytan vart dagens söndagsmiddag. Det är sådan här mat man längtar efter när man kommer hem koka potatis och fixa en stek är inget man gör i Mc Donaldsträskets gemensamma studentkök
Stek svampen i smör och pressa över en vitlöksklyfta. Middagen var vällagad och bestod av hel kycklingilergryta serverad med en höstinspirerad matvetesallad