Stek fläskkotlett recept

Ugnsstekta fläskkotletter med svamp- och grönsaksröra

Ugnsstekta fläskkotletter med svamp- och grönsaksröra

Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Fläskkotlett med grym löksås

Fläskkotlett med grym löksås

Stek först kotletterna i smör på lagom mjuk värme, de får ta lite tid. Den får steka sig lite lagom sådär, inte få färg, men bli lite genomskinlig
Fläskkotletter i dragonsenapssås med ugnsbakade potatisar.

Fläskkotletter i dragonsenapssås med ugnsbakade potatisar.

Stekfläskkotletterna på båda sidorna och krydda med grillkryddor och salt. Skrubba dom väl runt om och rulla dom i olja och grillkrydda, riv över 2 vitlöksklyftor och stek i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. 2 fläskkotletter

LCHF fläskkotletter

Jag älskar fläskotletter, panerade och stekta. Till LCHF fläskkotletter använde jag kikärtsmjöl och riven parmesan
Fläskkotletter i Gryta med het Champinjonsås

Fläskkotletter i Gryta med het Champinjonsås

Fläskkotletter med ben brukar jag oftast steka för ytans skull men sen låta småkoka i gryta dels för att benen ger otroligt god smak och för att kotletterna blir så möra och goda då
Fläskkotlett i ugn

Fläskkotlett i ugn

Stekfläskkotletterna några minuter på båda sidor i en stekpanna med smöret. Skär ev ett snitt och kolla så de är genomstekta in vid benet
Fläskkotlett Robert

Fläskkotlett Robert

Stek kotletterna medan potatisen puttrar sig mjuk. Krydda med salt och peppar och stek dem ca 3 minuter på varje sida. 4 stora fläskkotletter. 4 stora fläskkotletter 1 stor gul lök 2 msk smör 2 msk vitvinsvinäger 1-2 dl vitt vin 1 dl stark köttbuljong 0,5-1 msk dijonsenap salt och malen vitpeppar 8-12 potatisar skurna i bitar 3 dl grädde
Fläskkotlett med sötsur sås.

Fläskkotlett med sötsur sås.

Dela ananasen i mindre bitar som du bryner i stekpannan tillsammans med grönpepparn. Sötsura kotletter  2 port2 kotlettersvartpepparmalen ingefära1 liten burk ananas1 msk grönpeppar2 dl vatten2 msk köttfond1 msk vitvinsvinäger2 msk honung1 msk sojaKrydda köttet med svartpeppar och ingefära och stek köttet i smör, ca 3-5 minuter/sida beroende på hur tjocka de är. Ta upp ur pannan när köttet är färdigstekt, 58 grader vid benet, och håll dom varma undertiden du gör fixar skyn