Stek fisk kantareller recept

Bacon+kantareller=sant

Bacon+kantareller=sant

Smält smöret i en stekpanna och tillsätt de rensade kantarellerna. I synnerhet om baconet är stekt riktigt hårt så att det blir som rökiga och köttiga små chips
Fisk på mangoldbädd

Fisk på mangoldbädd

Lägg de förvällda, väl avrunna mangoldbladen i botten av en ugnsform, lägg fiskbitarna ovanpå och bred över pesto på dessa, strö över den stekta svampen
Fisk smörstekt med svamp och bacon

Fisk smörstekt med svamp och bacon

Hetta upp smör i stekpannan tills det blivit gyllenbrunt och tystnat. Servera fisken med skirat smör och bacon och svampfräset samt kokt potatis eller hemlagat potatismos som är suveränt gott till
Stekt kummel med kantarell och kräftpytt

Stekt kummel med kantarell och kräftpytt

Vänd fiskfiléerna i mjölet före du steker dem i smör. Här kommer ett fiskrecept med höstsmaker. Stekkantarellerna och kräftstjärtarna i smör
Pepparlax med kantareller

Pepparlax med kantareller

Stekfisken i rikligt med smör. Hacka löken fint och stek mjuk i smör med en nypa salt. På grund av vissa semi-vegetariska krav föll valet på fisk, och i det här fallet en bit lax
Fylld zucchini med getost och kantareller

Fylld zucchini med getost och kantareller

Stek svampen i en torr stekpanna till den vätskat sig klart. Årets variant, som jag nu ätit till både lunch och middag i dagarna tre, är helt vegetarisk och faktiskt så god att man inte ens saknar kött eller fisk

Räkpanna med kantareller

Servera med nystektfisk. Stek svamp och lök sakta i smör tills löken mjuknar, utan att det tar färg. Skala räkorna
Räkpanna med kantareller

Räkpanna med kantareller

Servera med nystektfisk. Stek svamp och lök sakta i smör tills löken mjuknar, utan att det tar färg. fisk
Risotto med kantareller

Risotto med kantareller

Ansa och stekkantarellerna gyllene och rör ner dem i risotton. 100 g färska kantareller eller torkade (100 g färska motsvarar 1 påse torkade à 20 g). Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött. 100 g färska kantareller eller torkade (100 g färska motsvarar 1 påse torkade 20 g)
Bergtunga med kantarellstuvning

Bergtunga med kantarellstuvning

Hacka löken och stek i smör. Det finns gott om svamp i skogen och därför blir det kantarellsås till dagens fisk