Starta surdegsgrund recept

Starta och mata din surdegsgrund

Starta och mata din surdegsgrund

Jag tycker att det är lättare att få i gång en rågsurdegsgrund, så mitt tips är att starta en sådan om man aldrig har gjort det förut

Surdegsguiden

En vetesurdeg kan vara lite mer svårstartad. Surdegsgrund. Jag lyckas inte starta min surdeg. Nu är din surdegsgrund färdig
Surdegar

Surdegar

Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak
Frö och fruktbröd av surdeg

Frö och fruktbröd av surdeg

Har du ingen surdegsgrund, så tycker jag du ska starta en på direkten. Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön
Vi kör en surdeg till

Vi kör en surdeg till

Surdegsgrund. Jag är en svagis då det kommer till bröd. Jag älskar bröd med ett gott smör på. Gärna nybakat och gärna surdegsbröd som både är nyttigare och håller sig färskare mycket längre
Del 6: Vila nu, lilla surdeg

Del 6: Vila nu, lilla surdeg

Den färdiga surdegsgrunden förvarar vi alltså i kylen tills i morgon kväll då vi ska sätta igång att baka med den (vi väntar in eventuella eftersläntrare och surdegar som inte riktigt kommit igång)
Surdegens dag

Surdegens dag

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till två runda bröd genom sk rundrivning (både hur du startar en surdegsgrund och hur du rundriver hittar du på Bagarbertans blogg)
Surdegsbröd i Crock Pot

Surdegsbröd i Crock Pot

Starta upp Crock Poten på bakläget med högsta temperatur. 1100g surdegsgrund av vete eller råg (se ovan). 1400g rågsurdegsgrund (blandningen från morgonen, ovan). 1Blanda rågsurdegsgrunden med vatten, vetemjöl, rågsikt och salt
Äppelsurdegsbröd med rosmarin

Äppelsurdegsbröd med rosmarin

Så förpackningen gör att surdegen håller sig aktiv lika länge som en surdeg du själv startar. Dessutom känns det så smidigt med den färdig surdegsgrund som finns i affären så jag har alltid använt den
Att starta en Rågsurdeg

Att starta en Rågsurdeg

Som utlovat kommer här ett recept på hur man kan starta en rågsurdegsgrund. Då rågsurdegsgrunden är mindre känslig och lättare att få igång än vetesurdegsgrunden rekommenderar jag att man börjar här
Surdegsgrund på råg

Surdegsgrund på råg

Det finns många olika recept på hur man startar en rågsurdeg. Bakar man ofta så håller sig surdegsgrunden hur länge som helst