Starta surdeg recept

Starta en surdeg. Med äpple

Starta en surdeg. Med äpple

Skrapa ner ”grundsurdegen” i en stor bunke. Surdegen är klar och förvaras i kylskåp till den skall användas
Starta en surdeg

Starta en surdeg

Förvara surdegsstarten i rumstemperatur med locket på glänt så att luftens bakterier når smeten. Förhoppningsvis finns det nu några luftbubblor i surdegen och du kan ana en mild och aromatisk doft
Starta en surdeg

Starta en surdeg

Skrapa ner ”grundsurdegen” i en stor bunke. Surdegen är klar och förvaras i kylskåp till den skall användas
Starta en surdeg

Starta en surdeg

Dag 10,5 dl vetemjöl 0,5 dl rågmjöl vatten. 1Dag 21 dl vatten 0,5 dl rågmjöl 0,5 dl vetemjöl. 1Dag 31 dl vatten 0,5 dl rågmjöl 0,5 dl vetemjöl
Hur man startar en surdeg.

Hur man startar en surdeg.

Som sagt tidigare så mixtrar jag en hel del förnärvarande med surdeg och jästmängder i både bullar och bröd och försöker lära mig så mycket det bara går av de som kan
Surdeg

Surdeg

Tänkte publicera ett grundrecept på bröd här på bloggen men innan dess vill jag visa hur enkelt det är att göra en egen surdeg
Surdeg

Surdeg

starta så härAnvänd ett obehandlat och ekologiskt råg- eller vetemjöl, beroende på om du vill göra råg- eller vetesurdeg
Surdegar

Surdegar

Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg. Doften ska vara frisk och syrlig, surdegen ska ha samma konsistens som en våffelsmet
Starta och mata din surdegsgrund

Starta och mata din surdegsgrund

Jag tycker att det är lättare att få i gång en rågsurdegsgrund, så mitt tips är att starta en sådan om man aldrig har gjort det förut

Surdeg

De startade och Sveriges första surdegshotell så åker du bort kan du checka in din surdeg där så hjälper de till att hålla den levande

Surdegs brödkaka & hallon kardemummaglass

Imorn startas dagen med veckans andra gottefrukost, Yogurt, kvarg, vanilj, musli, torkade bär, nötter, jordgubbar, banan, Chokladsås och äggkaviarmacka på det
Surdegens historia.

Surdegens historia.

Surdegsbrödet har uråldriga anor. Våra surdegsbröd har självklart en annan annorkunda smak och konsistens
Surdeg på Semester!!

Surdeg på Semester!!

ca 0,5l Vatten500g Vetemjöl250g Grahamsmjöl20g  Oraffinerat havssalt150g SurdegDag1. På eftermiddagen  tog jag ut brödet hade redan innan startat ugnen på 250 grader