Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Nej, bönor på bretonskt vis är en välkänd polsk maträtt, som är typisk bar- och snabbmat - särskilt uppskattad med ett glas kall öl till
2 burkar á 420 g vita bönor. Koka riset. Fräs köttfärsen i en panna. Tillsätt lök och pressa i vitlöksklyftorna och låt fräsa med köttfärsen en liten stund
Stekta svarta bönor. Stekta svarta bönor. Lägg i bönorna och kryddorna – och fräs tills allt är färdigt. 1 burk svarta bönor (eller ta ett par dl egenkokta)
Det blev en mustig mexgryta med svarta bönor tillsammans och hembakta majstortillas. Grytan kom till då Erika var sugen på något kryddigt och det som fanns hemma var svarta bönor, sötpotatis, ancho och chipotle samt krossade tomater
Häll i bönor och kikärtor. *Asian sriracha sås (riktigt stark chili/vitlök)*1 fp ekologiska svarta bönor*1fp ekologiska kikärtor*1 purolök*500gr grädde*Sriracha sås*Jordnötsolja*500 gr Barilla risoni*Salt*VitlökspepparSkiva purjon och bryn lätt i jordnötsolja