Till det serverade jag brödskivor med en starktomatröra som jag gjorde igår. Starktomatröra10- 12 st tomater4-6 st charliston paprika2 st röd spetspaprika3 st chili1 st gullök3 msk oljaSalt, pepparSätt ugnen på 225 grader
Jag är en torskogillare av rang (hata blir för starkt – de går liksom ner). Och jag kan gilla om jag gör röror runt omkring och denna gången lyckades jag bra (fast visst de är ju inte torsken i sig) med currytorsk med tomatröra, spenat & svamp
Lägg upp rätten med ruccula i botten, quorn och soltorkad tomatröra, oliver och en kvist tomater. 1 tsk Chilipulver/ bara någon nypa om man ej gillar då det blir starkt. 1 tsk Chilipulver/ bara någon nypa om man ej gillar då det blir starkt
Lägg upp rätten med ruccula i botten, quorn och soltorkad tomatröra, oliver och en kvist tomater. 1 tsk Chilipulver/ bara någon nypa om man ej gillar då det blir starkt. 1 tsk Chilipulver/ bara någon nypa om man ej gillar då det blir starkt
Österrikisk mat är väldigt läcker, det finns starka traditioner – och man bryter inte mot dem. Eftersom vinet klarar tomat – vilket få rödviner gör – så skapade jag en riktigt fast och ihopkokt tomatröra till charkuterierna, lite inspirerad av Spanien där man får en tomatröra till lufttorkade charkuterier, och som ju också har många fruktiga rödviner
Starktomatröra (receptet kommer från boken Meze maritime av Camilla Thulin och Uluc Telmen)3 tomater1/2 hackad rödlök2 vitlöksklyftor1/2 knippe bladpersiljaChiliflakes (2 tsk säger receptet, men så tuff är inte jag)2 msk paprikapuré (jag tog ajvar relish)1 msk tumatpuré4 msk olivoljaSaltKör tomater, rödlök, vitlök, persilja och chili i en mixer
stark. Fördela tomatröra och skinka på brödkakorna och toppa med osten. Hacka tomaterna och blanda ned pressad vitlök, basilika, olivolja, salt och peppar