Smaka av såsen väl och bred den avsvalnad över riset och skinkan. Currysås. Denna måltid har följt med mig från hemmet, kom ihåg att vi mina föräldrar alltid gjorde den på överbliven julskinka
Om man vill lyxa till det kan man göra en sås på skyn, annars är skyn god som den är. 1 msk dijonsenap (fransk ljus stark). 100 gr rökt skinka. Strö över 1 1/2 dl ost och rulla ihop rullen från sida till sida så att när man skär skivor av rullen så kommer tomater, skinka & gott med i alla skivor. 1 msk dijonsenap (fransk ljus stark). 100 gr rökt skinka. Strö över 1 1/2 dl ost och rulla ihop rullen från sida till sida så att när man skär skivor av rullen så kommer tomater, skinka & gott med i alla skivor
Lite starkare smak än â€vanlig†ost men inte så mycket att det tog över. Häll lite bechamelsås och tomatsås i en ugnsform och ställ rullarna i smeten
 Om man har lite mer tid kan man göra heta wokade räkor, tortilla (kan serveras kall), papas arugadas (saltade potatisar) och rojo mojo (kryddstark kall sås)
Tar i lite sambal oelek, en skvätt soja, ev en tesked stark senap, några klickar tomatpuré, lite ketchup, en klick flytande honung eller sirap, smular ner en köttbuljongtärning, salt och peppar och när det fräst samman blandar jag ner lite creme fraiche och så mycket matlagningsgrädde att det blir en sås
Extra stark chilikrydda kan även bytas mot vanlig chili eller paprikapulver. Jag hittade en påse Tortellini ost och skinka i skafferiet som jag kokade upp och sedan blandade i denna sås
Rulladerna behöver ju inte vara så starkt kryddade eftersom man ska få smak av fyllningen också. När jag just skulle servera maten kom jag på att det ju var jättetråkigt utan sås, och då slängde jag hastigt och lustigt ihop världens snabbaste sås - Rosasås
Du behöver inte vara rädd att den ska bli för stark utan slösa gärna med goda pepparroten. Pepparroten ger en rivig styrka som passar väl i denna sötsyrliga sås
Kanske med några skivor starkt kryddad korv som du fräser på lite lätt och så lite färska örter. Lite salt och peppar och du har en otroligt mild och god tomatsås som i den här rätten läggs på aubergine och mozzarella med spagetti och parmesan omslutet av parmaskinka i ett paket som bakas i ugnen