Mixa allt till en slät, stark och röd sås. 6 vitlöksklyftor2 urkärnade chili2 tsk spiskummin1/2 tsk salt2 röda paprikor1,5 dl olivolja2 msk sherry- eller äppelcidervinägerlite svartpepparDela paprikorna i halvor, kärna ur och lägg på en plåtSätt ugnen på grill (symbolen brukar vara ett sträck med små huggtänder) och grilla paprikorna på högsta värme tills de är lite svarta och ser ut ungefär som de på bilden ovan
Om du inte har asiatisk chilisås så ta vanlig och hotta upp med någon slags chilikrydda - Tabasco, sambal oelek, cayennepeppar - så att det blir så starkt som du vill ha det
Den gräddiga såsen är fullproppad med godis, svart trumpetsvamp, sherry och gelé. Trumpetsvampsås. Blötlägg svampen till såsen och börja sedan med färsbiffarna
Prova gärna att blanda ner lite färskriven pepparrot med kryddkrassen för en starkare topping. Vispa ihop ketchup med chilisås, hummerfond, ättikssprit och strösocker
Sött och starkt. Det roliga med dagens mat var svampsåsen - en sås min far hade älskat. Svampsås i min pappas smak 2 slanka purjolökar 4 dl strimlad ostronskivling 1 dl (10 g) torkad shitake 1 klyfta vitlök 2 tsk soja 2 tsk kycklingfond 1/2 dl tokajer-slatt, eller annan god sherry eller lite portvin. Läs även andra bloggares åsikter om svampsås , gasolgrill , ostronskivling , laga mat med pappa 2 s
Du bör inte ha för stark värme när du bryner kyckling. Här steker vi den i panna ovanpå spisen och bjuder den med en läcker paprikasås spetsad med litet sherry