Lägg ner dem i grytan och strö över valnötter och mynta. 4 Kycklingklubborsmör1 tsk salt2 vitlöksklyftor2 dl crème fraiche½ hönsbuljongtärning1 msk riven färsk ingefära1 tsk sambal oelek2 päron1 dl rostade, grovhackade valnötter½ dl grovhackad mynta Gör så här
Chutney är ett starkt, smakkoncentrerat tillbehör till indiska rätter. Koriander- och myntachutney. Chutneyn ska stimulera aptiten och matsmältningen och innehåller därför alltid någon stark krydda som chili eller ingefära
Bland mina favoritställen lyser Vi viet starkast. Ovanpå ringlar man en het sötsyrlig sås. Fyllningen kan varieras efter tycke och smak men för mig är koriander, mynta och en massa krispiga grönsaker ett måste
Till lunch serverades allt ”som det var” och på kvällen stekte vi upp resterna och lindade in fyllningen med massor av god sallad och en starksås i en wrap
Jag har valt att smaksätta den med harissa och smoked paprika (båda grejerna hittar du i vanliga affärer), men tänker också att den kan vara god med andra starka kryddor eller någon örtkrydda
Lägg till en liten sås på turkisk yoghurt, mynta och en finhackad saltad citronklyfta. 0,5 tsk torkad mynta eller lite finhackad färsk. 0,5 chili (beroende på hur stark den är och hur på stark mat man vill ha). 0,5 tsk torkad mynta eller lite finhackad färsk. 0,5 chili (beroende på hur stark den är och hur på stark mat man vill ha)