Jag använder alltid en neutral rapsolja, tycker den kallpressade ger en för stark smak. Skulle majonnäsen mot förmodan spricka, så börja med att vispa upp en ny äggula och tillsätt den skurna såsen lite i taget
Min favorit är en söt stark salsa/salladRomantica tomater, chili, persilja, koriander, mango/jordgubbar/ananas eller vad annat sött man känner för, salt och peppar
Smaka av med pepparrot, mängden beror på hur stark den är – tänk på att smaken kommer lite efteråt. Renfilé med amaronesås, parmesanmättad mandelpuré samt ragu på spetskål och rökt sidfläsk
Filmjölken gör såsen syrligare så rekommenderar det starkt. Jag serverade med smörfrästa haricot verts, en enkel dillsås och lite tomater men man kan ju servera tex pressad potatis till barnen (även pressad blomkål) eller vad man nu önskar
starkt paprikapulver eller lite chipotle paste. Under mina resor till Prag, vilka var ganska många i min ungdom, brukade jag frossa i panerad ost med tartarsås, vilket serveras på varje kvarterskrog med självaktning