Stark sås kycklingbuljong recept

God grönpepparsås

God grönpepparsås

Bra att fixa innan man börjar med såsen. Såsen. ex soja såskulör. Gott att servera såsen till tex hasselbackspotatis eller klyftpotatis och en köttbit
Kyckling med fransk dragonsås

Kyckling med fransk dragonsås

Tillsammans blir det en fyllig dragonsås. Men skulle du drabbas av akut Normandie-sug så funkar det bra att hälla fransk cider både i såsen och i glasen
Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Koka upp kycklingbuljongen i en kastrull. Häll på kycklingbuljongen, lägg i kycklingbitarna, ös över lite buljong och låt koka på medelvärme under lock i ca 15 min. Ta av locket, vänd på kycklingbitarna och avsluta utan lock under ytterligare 15 min, så att såsen kokar ihop och blir simmig. 2 ½ – 3 dl kycklingbuljong på 2 tärningar. 1-2 tsk harissa (stark nordafrikansk chilipasta/sås)
Pad thai

Pad thai

Blanda såsen vid sidan om, rör ihop alla ingredienser i en skål och smaka av. Vänd runt och smaksätt med lite av såsen, samt koriander och groddar
Bangbangkyckling

Bangbangkyckling

Om du gillar stark mat så kan du hälla en tesked eller två med chiliolja över innan du serverar. Tillsätt slutligen socker och buljongtärning och blanda tills såsen blir trögflytande
Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Marockansk kyckling med saltinlagd citron och oliver

Koka upp kycklingbuljongen i en kastrull. 2,5 – 3 dl kycklingbuljong på 2 tärningar. 1-2 tsk harissa (stark nordafrikansk chilipasta/sås). Häll på kycklingbuljongen, lägg i kycklingbitarna, ös över lite buljong och låt koka på medelvärme under lock i ca 15 min. Ta av locket, vänd på kycklingbitarna och avsluta utan lock under ytterligare 15 min, så att såsen kokar ihop och blir simmig
Indisk kyckling

Indisk kyckling

starkt paprikapulver, torkad ingefära, chiliflakes. Tillsammans med förrätten serveras en svalkande Raita, en yoghurtsås med mynta
Pad thai

Pad thai

Blanda såsen vid sidan om, rör ihop alla ingredienser i en skål och smaka av. Vänd runt och smaksätt med lite av såsen, samt koriander och groddar
Okonomiyaki - japansk pannkaka

Okonomiyaki - japansk pannkaka

För att göra den "på riktigt" behöver man okonomiyakisås och bonitoflingor, men det går att fuska med egen sås, då blandar man worchestersås med ketchup, stark osötad senap och lite vatten
Asiatisk kycklinggryta med cashewnötter och koriander

Asiatisk kycklinggryta med cashewnötter och koriander

Servera med färsk koriander, och chili eller starksås om man önskar en starkare wok. 1 tärning kycklingbuljong. 1 strimlad röd chili eller starksås om man önskar en starkare wok. 1Woksås. Låt allt stekas i cirka 5-10 minuter och ha sedan ner hela tomater på burk, babyplommontomater och woksåsen
Lalehs currysås

Lalehs currysås

Låt såsen sjuda i några minuter tills den tjocknar en aning. 3 dl kycklingbuljong. 1 st vitlöksklyftor (2 om du vill ha starkare). 1 tsk curry smör till stekning 1 dl mjölk 3 dl kycklingbuljong 2 msk creme fraiche 1 st vitlöksklyftor (2 om du vill ha starkare) 1 msk ljus majsenaredning

Chicken, chili & cashew

Jag gillar stark mat, men ibland tar hettan över för mycket och hettan ska vara så pass att man fortfarande känner smaken från maten

När vi smakade på en bit av texmex-himlen

Jag brukar aldrig använda handskar när jag hackar chili, men det kan vara ett bra tips eller var försiktiga när ni hackar de färska frukterna, särskilt de starkare sorterna