Stark sås kapris recept

Fisk i ugn med citron och fänkål

Fisk i ugn med citron och fänkål

Gör den lite starkare än förpackningen eftersom du ska späda med grädde. Dela docktailtomater och lägg över fisken, strö över kapris och persilja
Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Det blir inte starkt. Koka pastan, häll upp i ett durkslag och vänd ner såsen. Tillsätt tomaterna, sardeller, oliver och kapris
Bordellpasta - Spaghetti alla puttanesca

Bordellpasta - Spaghetti alla puttanesca

Jag behövde bara en stark inledning på mitt blogginlägg. Sardeller är fantastiska att ha i såser med burktomatbas för den ger en otroligt fin karaktär på din sås och tar bort den där burktomatkänslan
Potatissallad med Kikärtor

Potatissallad med Kikärtor

Det är också bra om den är lite stark i smaken då det underlättar matsmältningen heta sommar dagar. Gör iordning såsen
Helgens mat

Helgens mat

Efter den lilla aptitretaren blev det temurafriterad (jag hade färdig mix från en thaibutik) färsk torsk med Rhode Islandsås och en jättegod och pigg salsa som jag gjorde på massor av vår egen persilja, raspat citronskal, finhackade coctailtomater, gurka och rödlök och smaksatte med citronsaft, olivolja och salt
Spaghetti med ansjovis

Spaghetti med ansjovis

Koka Spaghetti Barilla i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet när pastan är mycket al dente och fräs den tillsammans med såsen i stekpannan
Najnis kök

Najnis kök

Sjud tills såsen reducerats till ca hälften. Häll vatten, citronsaft, kycklingfond och kapris i samma stekpanna som torsken stektes i, och rör runt ordentligt, så att eventuella rester av mandelpaneringen blandas med vätskan
Kyckling i ugnen

Kyckling i ugnen

Nu är vår längtan att åka till Bali ännu starkare och Håkan har redan börjat kika på hotell och priser

Vintips och finfin potatissallad

Häll upp lite av potatisen i en stor serveringsskål och varva potatisbitar med såsen. 4 msk kapris i lag. 1 tsk starkchilisås. 4 msk kapris i lag. 1 tsk starkchilisås
Laxråbiff

Laxråbiff

Om löken är stark är ett hett tips att lägga lökringar i kallt vatten ca en kvart innan de finhackas