Servera med kokt potatis som mosas ihop med den goda såsen och en sallad. Rör till sist ner lök, oliver och kapris, koka upp och servera med nykokt potatis och en god sallad
Jag behövde bara en stark inledning på mitt blogginlägg. Sardeller är fantastiska att ha i såser med burktomatbas för den ger en otroligt fin karaktär på din sås och tar bort den där burktomatkänslan
Efter den lilla aptitretaren blev det temurafriterad (jag hade färdig mix från en thaibutik) färsk torsk med Rhode Islandsås och en jättegod och pigg salsa som jag gjorde på massor av vår egen persilja, raspat citronskal, finhackade coctailtomater, gurka och rödlök och smaksatte med citronsaft, olivolja och salt
Sjud tills såsen reducerats till ca hälften. Häll vatten, citronsaft, kycklingfond och kapris i samma stekpanna som torsken stektes i, och rör runt ordentligt, så att eventuella rester av mandelpaneringen blandas med vätskan
Häll upp lite av potatisen i en stor serveringsskål och varva potatisbitar med såsen. 4 msk kapris i lag. 1 tsk starkchilisås. 4 msk kapris i lag. 1 tsk starkchilisås
Eftersom den vanliga svenska ansjovisen inte har lika stark smak som medelhavs-varianten tog jag någon extra filé än vad som nämns annars i recepten för salsa verde