Mixa såsen slät och häll upp den på flaska eller burk medan den fortfarande är varm. Bryn chili och vitlök i lite olja, rör ner hälften av vinägern samt tomatpurén och låt koka upp, tillsätt därefter resterande ingredienser och låt koka i några minuter
Som jag längtat efter wok och starkasåser, krispiga bambuskott och vattenkastanjer. Starkt och smakrikt och så fruktansvärt gott, det är vardagsmat för oss
Såsen gjorde jag på köttbuljong, soya, D’Elidas chilisås, vatten, salt och peppar. Mina personliga favoriter är grytorna, speciellt kyckling i starksås eller biff med bambuskott och purjolök
Fördela såsen över och slå sedan in dem i foliepaket. Sås. Blanda alla ingredienser till såsen i en tjockbottnad kastrull och koka sakta ca 15 min. 2 msk HP-sås. 1 dl chilisås. 1 msk farinsocker 3 msk margarin 3 dl lök, hackad 2 tsk vinäger 2 msk HP-sås 1 tsk fransk senap, ljus saft av en 1/2 citron 1 dl chilisås
Men givetvis finn även starkare sorter och några riktigt heta habanero. Mixa rostade chilis, vitlökar och sockervattnet med salt med en stavmixer eller kör allt i en mixer till en slät chilisås
Detta blir en starksås som ska användas med viss försiktighet. Jag har använt Colombian Oranage Lantern chili men det går utmärkt med någon annan stark chili, tex thaichili, piripiri eller habanero
Avvakta med cayenne om man är rädd att det ska bli för starkt. Här är nämligen ett recept på en riktigt god bbq-sås som passar till det mesta man grillar
Drag kastrullen av plattan och mixa såsen slät med matberedare eller stavmixer. Häll upp på den rykande varma såsen på väl rengjorda burkar och förslut omgående