Detta recept kommer från viktväktarnas kokbok ”Var dags mat” och rekommenderas stark. Blanda ihop pressad vitlök, riven färsk ingefära, soja, socker, balsamvinäger, tomatpuré, hoinsinsås, sambal oelek och olja
Supersmarrigt med massa vitlökssås på och heta feferonis. Tomatsås. Vitlökssås. Tomatsåsen. Vitlöksåsen. Om du vill ha en rinnig sås, späder du ut den med lite mer vatten
Även den ger viss sötma och fyllighet, men använd aldrig socker eller balsamvinäger i en äkta rödvinssås – det blir vare sig bra eller är “rätt”, vitsen är att det starka reducerandet ska plocka fram alla smaker och erforderlig sötma
Inte alls så stark i smaken som man kanske kan tro utan mer smakrik. Pressa saften och blanda allt i en kastrull tillsammans med balsamvinäger, soja och mangochutney
Senapssås. Vit balsamvinäger. Spola genast av den i kallt vatten, ställ åt sidan och börja med såsen. Strö över lite salt och peppar, samt lite vit balsamvinäger
Jag använder alltid en neutral rapsolja, tycker den kallpressade ger en för stark smak. Skulle majonnäsen mot förmodan spricka, så börja med att vispa upp en ny äggula och tillsätt den skurna såsen lite i taget
Även den ger viss sötma och fyllighet, men använd aldrig socker eller balsamvinäger i en äkta rödvinssås – det blir vare sig bra eller är “rätt”, vitsen är att det starka reducerandet ska plocka fram alla smaker och erforderlig sötma