Lägg i kokt ris och låt steka på svag värme i stekpannan i ca 5-6 minuter. 300 g kokt ris. 100 g thailändsk räkor skalade 100 g räkbullar 8-10 färska röda chili 1 skivad morot ½ skivad gullök 1 tsk hönsbuljong pulver 1 msk soja 1 msk socker 2 msk vatten 300 g kokt ris 2 msk olja
Jag sparade på chilin eftersom sambon har en förmåga att klaga på att det blir för starkt. Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
Servera med ris eller nudlar, går att använda chili och jordnötter till garnering om man vill. Skär kycklingen i cm stora bitar och börja stek dem i olja
Jag var försiktig och smakade av så att det inte blev för starkt. På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön
Skölj riset i durkslag och låt det rinna av väl. Lyft sedan på locket och fluffa upp riset med hjälp av en gaffel, bred ut det i den oljade långpannan och låt det svalna
Istället för att tillsätta grönsakerna till grytan och riskera att de kokas för länge och blir mjuka o tråkiga kan man steka dem på sidan om och servera till grytan